Κυπριακό: Προκλητικός ο Ακιντζί ακύρωσε την συνάντησή του με τον Αναστασιάδη

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί καθώς ο τελευταίος ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη πως δεν προτίθεται να παραστεί.

«Δυστυχώς η κ. Σπέχαρ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο κ. Ακιντζί δεν θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση και ως εκ τούτου η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη λύπη του για την εν λόγω εξέλιξη και την ίδια στιγμή επανέλαβε την ετοιμότητά του για συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου επί των θεμάτων όπου υπάρχουν διαφωνίες έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα στη βάση των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς επίσης και της κοινής διακήρυξης των δυο ηγετών του 2014», τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χρστοδουλίδης.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο πλεθυρες έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα καθώς η τουρκοκυπριακή πλευρά ενοχλήθηκε με την απόφαση της κυπριακής Βουλής να περιληφθεί στα σχολικά βιβλία το δημοψήφισμα ένωσης με την Ελλάδα του 1950.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα