Κρίση σε ΔΗΣΥ - Ποτάμι λόγω "Βόρειας Μακεδονίας"

Κρίση μεταξύ ΔΗΣΥ και Ποταμιού προκαλεί η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Σπύρος Δανέλλης αντάλλαξαν σκληρές εκφράσεις για το θέμα με τον τελευταίο να σηκώνει το γάντι λέγοντας "κόμμα αλλάζω, αρχές όχι".

"Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα" είπε σε υψηλούς τόνους στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απαντώντας στις πρωινές δηλώσεις του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Οι

δηλώσεις προκάλεσαν μίνι-εσωκομματική κρίση στο ΚΙΝΑΛ καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς χωρίς να μπει στην ουσία, δηλαδή εάν το Ποτάμι ψηφίζει ή όχι τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, υπερασπίστηκε τον Σπ. Δανέλλη.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εμμέσως πλην σαφώς "έδειξε την πόρτα της εξόδου από το Κίνημα Αλλαγής στον βουλευτή του Ποταμιού για τις δηλώσεις του ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Ποτάμι θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στη Βουλή.

Οι δηλώσεις Κωνσταντινόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του Ποταμιού, καθώς λίγο αργότερα ο Γ. Μαυρωτάς μιλώντας στη Βουλή, εξέφρασε τη λύπη του για όσα ειπώθηκαν και τη συμπαράστασή του στον κ. Δανέλλη επειδή έλειπε εκείνη την στιγμή "και δεν είχε την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του".

Όπως δήλωσε ο Σπ. Δανέλλης (news247fm) τόσο ο ίδιος όσο και το Ποτάμι θα στηρίξουν, ενώ κάλεσε και τη ΔΗΣΥ να σεβαστεί τις αξιακές αρχές στις οποίες στηρίχθηκε η ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής και να υπερψηφίσει μια συμφωνία. "Ας μην αναζητούν προσχήματα" είπε χαρακτηριστικά.

"Δεν θα σχολιάσω έναν πολιτικό που ξεκίνησε από βουλευτής με τον Συνασπισμό, έγινε ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, και μετά πήγε στο Ποτάμι. Εμείς μείναμε εκεί που ήμασταν. Θα πω μόνο, η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα" τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σπ. Δανέλλης: Προτιμώ να αλλάξω κόμμα παρά αρχές

Με ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως "προτιμά να αλλάξει κόμμα παρά αρχές" απάντησε ο Σπύρος Δανέλλης στον βουλευτή της ΔΗΣΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Από τα Γιάννενα για τη συμμετοχή μου σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, έμαθα για την επίθεση του συναδέλφου Κωνσταντινόπουλου και τις υποδείξεις του για τις πολιτικές μου επιλογές.

Σε ό,τι αφορά το "Μακεδονικό" οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992. Οι απόψεις του κόμματος μου "Το Ποτάμι", ταυτόσημες και αταλάντευτες. Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω αναπάντητη την αήθη προσπάθεια απαξίωσής μου.

Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και "πιστεύω". Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν. Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο. Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ΠΑΣΟΚ η σχέση μου μπήκε στο "ψυγείο", όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε… μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Πού λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο "σύντροφος" Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα