Κρίση και για τους κινέζους δισεκατομμυριούχους

Μπορεί στην Ευρώπη να μιλάμε για κρίση, αλλά στην Κίνα η κατάσταση είναι σοβαρότερη _τρόπος του λέγειν… Ο λόγος για τους δισεκατομμυριούχους της χώρας, οι οποίοι μειώνονται χρόνο με τον χρόνο. Σύμφωνα λοιπόν, με σχετικό άρθρο του Forbes, απ’ το 2011 που ήταν 146, φέτος απέμειναν μόνο 113. Το γεγονός οφείλεται στην επιβράδυνση της ανάπτυξης που βιώνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση.

Πλουσιότερος Κινέζος αναδείχθηκε ο Ζονγκ Τσινγού, ο οποίος είχε χάσει

την πρωτοκαθεδρία πέρυσι. Ο Τσινγού είναι πρόεδρος του ομίλου Wahaha και κατέχει φέτος μία προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 10 δις δολάρια, είναι δηλαδή κατά 3,5 δις μεγαλύτερη από τα περσινά του εισοδήματα. Ο Λιάνγκ Ουενγκέν, ιδρυτής της κατασκευάστριας μηχανολογικού εξοπλισμού Sany, ο οποίος τον είχε εκθρονίσει από την πρώτη θέση το περασμένο έτος, κατρακύλησε στην έκτη θέση, με την περιουσία του να έχει μειωθεί κατά 37% στα 5,9 δις δολάρια.

Πλουσιότερη γυναίκα είναι η Γου Γιαζούν, ιδιοκτήτρια του κτηματομεσιτικού ομίλου Longfor, με περιουσία που ανέρχεται στα 6,2 δις δολάρια, κερδοφορία που αυξήθηκε κατά 5% την τελευταία χρονιά και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία στον συγκεκριμένο τομέα. Η Γου συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πιο πλούσιων Κινέζων ανεξαρτήτως φύλου.

Στις δέκα πρώτες θέσεις βρίσκουμε δύο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του Διαδικτύου. Ο ένας είναι ο ιδρυτής της κινεζικής μηχανής αναζήτησης Baidu, Ρόμπιν Λι, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 8,1 δις δολάρια (πτώση 12%) και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος στη χώρα. Ο άλλος είναι ο Μα Χουατένγκ, ιδιοκτήτης του ιστότοπου μηνυμάτων Tencent, που είδε την περιουσία του να αυξάνει κατά 49% στα 6,4 δις δολάρια.

Η συνολική περιουσία των 100 πλουσιότερων Κινέζων μειώθηκε φέτος κατά 7% στα 220 δις δολάρια, σημειώνει το Forbes. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου απαριθμεί τέσσερις φορές λιγότερους Κροίσους από την πρώτη, τις ΗΠΑ δηλαδή, στην οποία ζουν πάνω από 400 δισεκατομμυριούχοι, βάσει της κατάταξης του Forbes τον περασμένο μήνα.

http://www.forbes.com/sites/russellflannery/2012/10/11/chinas100-richest/

Keywords
Τυχαία Θέματα