Κρανίου τόπος η Κινέτα από την πυρκαγιά: Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Ο πύρινος εφιάλτης που έζησαν την Δευτέρα οι κάτοικοι στο Πανόραμα και την Κινέτα θα μείνει ζωντανός για πολύ καιρό, αφού δύσκολα θα τον ξεχάσουν.

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τις καμένες περιοχές και δραματικές μαρτυρίες των κατοίκων που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο κ. Βαγγέλης Κοκολακης ήταν από εκείνους που πρόλαβαν να αρπάξουν την οικογένεια τους και κατευθυνθούν προς τους Αγίους Θεοδώρους για να σωθούν. Η φωτιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του ισογείου σπιτιού του. Μιλώντας στοprotothema.grείπε:

«Σωθήκαμε από θαύμα. Προλάβαμε να πάρουμε ότι μπορούσαμε και φύγαμε αρχικά για την παραλία της Κινέτας και μετά στους Αγίους Θεόδωρους».

«Το σπιτι μας καταστράφηκε που θα πάμε τώρα τι θα γίνουμε», άλλος κάτοικος μιλώντας στοprotothema.grαναρωτιόταν συνεχώς βλέποντας το καρβουνιασμένο σπίτι να στέκει μπροστά της. Λίγο πιο κάτω δυο γυναίκες αγκαλιασμένες κλαίνε μπροστά στο καμένο τους σπίτι. Κοιτάζουν την περιουσία τους να έχει καταστραφεί και δεν μπορούν να το πιστέψουν. Από νωρίς το πρωί στη μάχη για τον έλεγχο του μετώπου έχουν ριχθεί και ελικόπτερα της πυροσβεστικής και του στρατού.

Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες, 74 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 17 άτομα πεζοπόρο, 20 υδροφόρες του δήμου, 6 οχήματα ΟΤΑ και 4 εθελοντικά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις φλόγες ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες:

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα