«ΚωσταΑλέξη»

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και θα το δανειστούμε γιατί είναι καλό. Αποτυπώνει αυτό που έχει στηθεί εδώ και καιρό στην Ελλάδα, η κατάσταση που περιγράφει την πολιτική πραγματικότητα της χώρας. Είναι αυτή η ιδιότυπη «συμμαχία» ετερόκλητων δυνάμεων που ελέγχει την Ελλάδα και αποτελείται από τους Τσιπρικούς και τους Καραμανλικούς.

Κάποιος λοιπόν ονόμασε αυτήν την κατάσταση «ΚωσταΑλέξη» θυμίζοντάς μας το τραγικό γεγονός του πολυετούς εγκλεισμού της Ελένης

Καρυώτη. Όπως αποκαλύφθηκε έμεινε 29 χρόνια κλεισμένη σε ένα σπίτι, χωρίς να μπορεί να δει το φως του ήλιου.

Δυστυχώς οι συνειρμοί με την ελληνική κοινωνία έρχονται αυτόματα. Θα γίνει η Ελλάδα ένα τεράστιο Κωσταλέξι; Θα παγιδευτεί για χρόνια ο ελληνικός λαός σ’ αυτό το ιδιότυπο ΚωστΑλέξη που κυριαρχεί; Είναι μια περίεργη κατάσταση. Οι Καραμανλικοί, αυτοί που πήραν στα χέρια τους την παρακαταθήκη που τους άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να στηρίζουν έναν από τους χειρότερους πολιτικούς που πέρασε από τη χώρα.

Μάλιστα, όποιος άλλος τολμήσει να μιλήσει στη ΝΔ, όποιος έχει αντίθετη άποψη αμέσως γίνεται στόχος. Τόλμησε ο Σαμαράς να… πετύχει; Τον φάγανε λάχανο και τώρα που έχει φωνή, βοηθάει την παράταξη, δείχνει ποιος είχε δίκιο και ποιος όχι, τον «τσακίζουν» στα παραπολιτικά. Λένε μάλιστα ότι γίνεται σφαγή στη ΝΔ μεταξύ Σαμαρικών και Καραμανλικών, όμως, πείτε πότε κάποιος από τους πρώτους ασχολήθηκε με τους δεύτερους; Αλλά και να πούμε και μια άλλη αλήθεια; Αν δεν υπήρχαν ένας – δύο Σαμαρικοί να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση, η ΝΔ θα είχε γίνει…συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν πάση περιπτώσει το σύγχρονο ΚωστΑλέξη έχει βάλει στόχο να κυριαρχήσει στα πολιτικά πράγματα. Το σχέδιο που σκαρφίστηκε τώρα είναι ο εκλογικός νόμος. Θα τον κόψουν και θα τον ράψουν με τέτοιο τρόπο ώστε να βολευτεί ο Τσίπρας και ο… Καραμανλικός (ο Θεός να τον κάνει τέτοιο), Πάνος Καμμένος. Εδώ μέχρι και ψήφο αλλά και δίπλωμα οδήγησης στα 17 χρόνια τάζουν οι αθεόφοβοι.

Το παράξενο υβρίδιο Τσίπρα – Καραμανλή τα πάει καλά. Έχει έναν εταίρο στην κυβέρνηση, έχει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει υπουργούς, έχει στελέχη στον κρατικό μηχανισμό. Τι άλλο θα χρειαζόταν; Ένας… Αβραμόπουλος π.χ. ή πέντε – δέκα βουλευτές της ΝΔ να υπονομεύουν τον Μητσοτάκη και να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο ακόμη και τα εγκληματικά που έγιναν την περίοδο 2004-2009. Ή ακόμη κι ένας νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ισχυρές εξουσίες που θα μπορούσε να ελέγχει τις κυβερνήσεις. Και θα μπορούσε να είναι και… λαοπρόβλητος και εκλεκτός με το κατάλληλο… αμπαλάρισμα και λίγη τροφή των λωτοφάγων.

Μέχρι τότε ο Τσίπρας θα ακολουθεί ένα σύστημα που θα συνδυάζει τον φιλελευθερισμό (λέμε τώρα) της καραμανλικής περιόδου με τον νεοκομμουνισμό που καμιά σχέση δεν έχει με αυτά που ξέρουμε. Ένα κράτος που στήνεται πάνω στις αρχές της… Πάκειας θεωρίας της γιγάντωσης του κράτους αρκεί να μεγαλώνει ο κομματικός στρατός. Που θα κάνει υπόγεια deal με επιχειρηματίες, που θα ζητά επενδύσεις από το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και το κυριότερο. Που θα τσακίζει συνεχώς τη μεσαία τάξη μέχρι να την εξαφανίσει. Λίγο θεωρία περί πάλης των τάξεων ή ταξικού πολέμου, λίγο θρησκεία με γονυκλισίες τύπου Παυλόπουλου, λίγο… πόλεμος στους νταβατζήδες και ο λαός θα αποκοιμηθεί μια χαρά. Καλό το κόλπο, βγαλμένο από παλιά, όμως η χώρα δεν πάει έτσι μπροστά. Τρομάξαμε να γλιτώσουμε από τις οικογενειοκρατίες, και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας δεν ήταν βαρόνοι και βασιλόπαιδες. Όμως, γιατί πρέπει η αγία οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας, ο «ιδιοκτήτης» να έχει πάντα λόγο στην πολιτική κατάσταση; Ποιος του το ζήτησε και πότε; Πότε τον βρήκε ενεργό πολιτικά τα τελευταία 8 χρόνια που η χώρα βούλιαζε;

Φτάνει πια. Η Ελλάδα βαράει διάλυση, καταστρέφεται ό,τι καλό είχε γίνει τα τελευταία 50 χρόνια. Εργασιακά δικαιώματα, κατακτήσεις δεκαετιών, μια ελεύθερη και πιο ανεκτική κοινωνία κινδυνεύει να επιστρέψει στον Εμφύλιο, με ευθύνη και του Τσίπρα και των υποστηρικτών του.

Όχι. Η πατρίδα δεν έχει ιδιοκτήτες και δε έχει περιθώρια για πειράματα τύπου… ΚωστΑλέξη. Πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά, ακόμη και αν χρειαστεί να φύγουν και ο Αλέξης και ο Κώστας. Πρέπει η χώρα να πάει μπροστά, να ξεχάσει τα λάθη του 2004-2009 που γιγάντωσαν το κράτος και μας φόρτωσαν ελλείμματα. Πρέπει να διαγράψει και την τελευταία περίοδο που κόστισε στην Ελλάδα 100 δις λόγω της περήφανης διαπραγμάτευσης. Πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά. Με τον Τσιπροκαραμανλισμό, τον Καμμενοτσιπρισμό, τον Αλεξοπάκη και κάθε άλλη ευκαιριακή συμμαχία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα