Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία του Πολυτεχνείου

Για μια «πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση» που προέκυψε χθες στην κυβέρνηση, «τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές», κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στην πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό».

Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος

στις αντιδράσεις (σ.σ.: των κυβερνητικών στελεχών), τις ανακοινώσεις και τα πρωτοσέλιδα, τόνισε πως αυτά δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν, για να τονίσει πως «όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν».

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία συνοδεύεται με φωτογραφία από τη συμμετοχή του μπλοκ του κόμματος και τον ίδιο στην κεφαλή του, στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στην πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, την καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου “επιτελικού” κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας.

Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν. Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με “μπαχαλάκηδες”, αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές.

Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά».

Για καπηλεία της διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ

Για καπηλεία της διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ, σε σχόλιο της με αφορμή ανάρτησή του για τη χθεσινή πορεία. «Για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ. Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει» τονίζει η ΝΔ.

«Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων» αναφέρει η ΝΔ στο σχόλιό της.

Ν. Βούτσης: Οριακή στιγμή στις εξελίξεις η μαζικότατη συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου

Για «ηχηρό μήνυμα» που εστάλη προς κάθε κατεύθυνση με τη χθεσινή μαζική συμμετοχή του κόσμου στην πορεία για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μίλησε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5», χαρακτηρίζοντας ως «οριακή στιγμή στις εξελίξεις» τη χθεσινή πορεία.

Σχολιάζοντας σχετικές αντιδράσεις, είπε ότι η παρουσία και συμμετοχή στην πορεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε «αμηχανία και νευρικότητα» στο «μπλοκ των δυνάμεων της Δεξιάς» που, όπως ανέφερε, θα ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα συστημικό κόμμα από τα παλιά στο νέο δικομματισμό. Τόνισε ότι «τα θέματα της δημοκρατίας, του αντιαυταρχισμού, της απομάκρυνσης από πρακτικές απολύτως καταδικαστέες από πλευράς του κράτους κρίνονται και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν».

Αναφορικά με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που ξεκίνησε σήμερα, ο τέως πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «θα είναι μία άκρως αποκαλυπτική συζήτηση», από την οποία θα αναδειχθεί η προσπάθεια των «συντηρητικών και νεοσυντηρητικών δυνάμεων να βάλουν πολιτικά και κοινοβουλευτικά τη σφραγίδα τους στο Σύνταγμα της χώρας, στοχεύοντας στη συντηρητική αναδίπλωση της κοινωνίας μετά την πολυετή κρίση».

Π. Σκουρλέτης: Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση η μαζικότατη πορεία

"Ήταν μαζικότατη η πορεία και αυτό ήταν ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Τα μεγέθη αυτής της πορείας έχουμε να τα δούμε ίσως και μια δεκαετία", δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι "η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του προέδρου του, των στελεχών του, σε μια πορεία, είναι θέμα ταυτοτικό για εμάς".

Έκανε λόγο για φαινόμενα έξαρσης της αστυνομοκρατίας και πρόσθεσε ότι "παρά την προσπάθεια και τους φόβους, ότι θα υπήρχαν επεισόδια, ο κόσμος τα αγνόησε" και πως πρόκειται για "ένα πρώτο αντιπολιτευτικό μήνυμα από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην παρούσα κυβέρνηση". Τόνισε ότι τον ενοχλεί "η προπαγάνδα που συλλήβδην λέει "οι μπαχαλάκηδες, οι φοιτητές, οι νεολαίοι", αυτό το ισοπεδωτικό πράγμα". "Ανάμεσα στις δύο εικόνες, του σημερινού πρωθυπουργού και του πρώην πρωθυπουργού, όπου ο ένας, ο πρώην πρωθυπουργός, αισθάνεται την ανάγκη να συμμετάσχει σε μια πορεία τιμώντας τη Δημοκρατία, με όλο το συμβολισμό που έχει αυτό και πιάνοντας το νήμα της εξέγερσης του '73 -με ό,τι μπορεί να σημαίνει σήμερα για τις προκλήσεις που έχει η νέα γενιά- ενώ ο άλλος, ο σημερινός πρωθυπουργός, κάνει weekend στο Λονδίνο, προτιμώ σαφώς τον πρώην πρωθυπουργό", σημείωσε.

Είπε ότι "τη δημοκρατία του ΣΚΑΪ, τη μιντιακή δημοκρατία δεν τη θέλουμε", δηλαδή, όπως ανέφερε, "μια κοινωνία που θέλετε να είναι στα διαμερίσματά της, στον καναπέ της και να βλέπει μόνο ΣΚΑΪ". "Με τη δική μου αντίληψη θέλω να υπάρχει και ο ΣΚΑΪ, εσείς λέτε ότι όταν ο κόσμος βγαίνει έξω, αυτό είναι κάτι κακό", συνέχισε, σημειώνοντας ότι "το μέλλον της χώρας πρέπει να είναι και σήμερα και αύριο η δημοκρατία και η δημοκρατία έχει και αγώνες και κινήματα και θεσμικές παρεμβάσεις, τα έχει όλα η δημοκρατία και πρέπει να προστατεύεται αυτό", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα