Κοκκινος τυφωνας στο ΟΑΚΑ

Μια παράδοση που κρατούσε 21 χρόνια έσπασε ο Ολυμπιακός επικρατώντας 69-64 στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού για τον 3ο τελικό των πλει οφ της Α1 πήρε με το μέρος του το πλεονέκτημα έδρας και πλέον απέχει μόλις μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει την Κυριακή στο ΣΕΦ.

Οι

«ερυθρόλευκοι» μετά από 25 διαδοχικές ήττες στο ίδιο γήπεδο άφησαν στα αποδυτήρια το κακό πρόσωπο που έχουν συνηθίσει να δείχνουν στο Μαρούσι και κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με 16 πόντους διαφορά 40-56 στο τέλος της 3ης περιόδου. Όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε κι έφτασε τη διαφορά στο -4 (62-66) μόλις 44΄΄πριν το φινάλε του παιχνιδιού. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ψυχραιμία, έδειξαν ευστοχία και πανηγύρισαν μια δίκαιη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 6 (2), Κάρι, Φώτσης 2, Ούκιτς, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 18 (2), Γκιστ 8, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2), Ντάνστον 6, Σπανούλης 14 (1), Περπέρογλου 2, Σλούκας, Κόλλινς 4, Σίμμονς 2, Λοτζέσκι 8 (2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 8 (2).

Εκτός εαυτού ο Γιαννακόπουλος

Σε έξαλλη κατάσταση μετά το τέλος του αγώνα ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναικού Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος και αποκάλυψε ότι η πράσινη ΚΑΕ κατέθεσε αίτημα ώστε το παιχνίδι να επαναληφθεί με την αιτιολογία ότι ο Ολυμπιακός έφερε υπεράριθμη αποστολή στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά ο Δ. Γιαννακόπουλος είπε: «Σήμερα ο αγώνας δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Ξεκίνησε εκβιαστικά λόγω Σχινά, με το δίλημμα «...ή θα ξεκινήσει ο αγώνας ή θα μηδενιστείτε». Ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ είναι σαφής. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει 22 μέλη στην αποστολή της. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με 29. Κάποια στιγμή πρέπει να εναρμονιζόμαστε με τους κανόνες» είπε αρχικά και συνέχισε:«Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Θέλω να πω στον Σχοινά, τον Κορομηλά, ότι αυτό που έκαναν σήμερα θα το βρουν μπροστά τους. Εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης ούτε Αλαφούζος ...» είπε χαρακτηριστικά ο εκτός εαυτού Γιαννακόπουλος!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα