Κοίτα ποιοι μιλάνε...

Πολύς λόγος γίνεται από προχθές για το δημοψήφισμα στην Τουρκία, την πύρρειο νίκη του Ερντογάν, τι σημαίνει αυτό για τη γείτονα χώρα, πόσο επηρεάζει τις σχέσεις με την Ελλάδα, την Ευρώπη και άλλα πολλά. Υπάρχουν πολλές και βαθυστόχαστες αναλύσεις

και εκτιμήσεις, τα κόμματα έβγαλαν και ανακοινώσεις ενώ τα πιο ενδιαφέροντα ακούστηκαν και γράφτηκαν από τους Συριζαίους. Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις, διαρρέει το Μαξίμου γιατί φοβάται ότι θα κλιμακωθεί η ένταση λόγω του αυταρχισμού του καθεστώτος Ερντογάν. Η Αυγή έγραψε για τις… μη δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο δημοψήφισμα ενώ κάποιοι της αριστεράς και της προόδου ανέφεραν ότι… ανησυχούν γιατί το δημοψήφισμα δίχασε την Τουρκία.

Κοίτα ποιοι μιλάνε. Αυτοί που με το δημοψήφισμα δίχασαν τον ελληνικό λαό. Αυτοί που χώρισαν τους Έλληνες στους «Μένουμε Ευρώπη» και στους «δεν ξέρουμε τι μας γίνεται». Που ξανάφεραν τα «γαλάζια» και τα «πράσινα» καφενεία και που προκάλεσαν μια ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα.

Μιλάνε και για δημοκρατικές διαδικασίες που καταπατήθηκαν από τον Σουλτάνο Ταγίπ και δεν κοιτάνε την καταπάτηση της Δημοκρατίας από τον Σουλτάνο Αλέξη.

Μα καλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δημοψήφισμα σε μία εβδομάδα καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας; Αυτοί δεν ήταν που έκαναν δημοψήφισμα για θέμα που δεν καλύπτεται από το Σύνταγμα και άλλαξαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τους νόμους για να «χωράει» μέσα και η απόφαση για οικονομικό θέμα; Ήταν μήπως εθνικό θέμα για να πάμε σε δημοψήφισμα το αν θα δεχόμασταν μια συμφωνία του Γιούνκερ;

Πόσο δημοκρατικό ήταν άραγε το γεγονός ότι ποτέ οι Έλληνες δεν πήραν στα χέρια τους τη συμφωνία του Γιούνκερ, να την μελετήσουν και στη συνέχεια να αποφασίσουν; Ίσως δε αν την είχαν διαβάσει και την είχαν ψηφίσει να μην είχε καταστραφεί η οικονομία.

Μιλάνε για δημοκρατία αυτοί που έκλεισαν τις τράπεζες και μετέτρεψαν σε μια νύχτα το «όχι» του ελληνικού λαού σε «ναι» υπογράφοντας το πιο σκληρό μνημόνιο πριν από το επόμενο;

Πόση δημοκρατία έκρυβε άραγε μέσα του το ίδιο το δίλημμα του δημοψηφίσματος; Θα θυμάστε άλλωστε τι έλεγε εκείνη η φράση στο χαρτί που μας έδωσαν για να το ρίξουμε στην κάλπη. Ένα ψεύτικο δίλημμα ήταν, η πλήρης εξαπάτηση του ελληνικού λαού ήταν.

Άκου εκεί είναι δικτάτορας ο Ερντογάν και δεν είναι ο Αλέξης; Ποια είναι η διαφορά τους άραγε; Ίσως δε ο πρώτος να είναι πολύ πιο σοβαρός και να σέβεται πολύ περισσότερο το λαό του. Κι αν πάλι χθες οι Τούρκοι ψήφιζαν όχι για το Σύνταγμα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα έβλεπε ο «κουμπάρος» τον Τσίπρα και θα έπαιρνε μαθήματα.

Τι να πει κανείς. Έγιναν και οι Συριζαίοι και τα τσιράκια τους αναλυτές και τιμητές των τουρκικών δρώμενων. Ο ένας δημοκρατικά εκλεγμένος δικτάτορας να συγκρίνεται με τον άλλον.

Όχι, λοιπόν. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνάει τι έκανε ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015. Ξεγελάστηκε μια φορά, δεν θα την ξαναπάθει. Και όπως και με τον Ερντογάν θα έρθει η ώρα της πληρωμής, έτσι και με τον Τσίπρα θα έρθει η τιμωρία και θα είναι σκληρή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα