Κίνα: Η Ουάσινγκτον δεν θα πρέπει να επιχειρεί να εκφοβίσει το Πεκίνο

H Κίνα δεν συγκάλυψε την πανδημία του κορονοϊού και επομένως οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να επιχειρούν να εκφοβίσουν το Πεκίνο με τρόπο που παραπέμπει στους αποικιοκρατικούς πολέμους στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα, δήλωσε σήμερα ο κινέζος πρεσβευτής στο Λονδίνο.

"Ακούω πολλές από αυτές τις εικασίες, την παραπληροφόρηση περί κινεζικής συγκάλυψης, για την Κίνα που δήθεν κρύβει κάτι -- αυτό δεν αληθεύει", είπε ο Λιού Σιαομίνγκ. "Η κινεζική κυβέρνηση ήταν ειλικρινής και μοιράστηκε τα στοιχεία πολύ

γρήγορα", πρόσθεσε.

"Κάποια άλλη χώρα --τα τοπικά της δικαστήρια μήνυσαν την Κίνα-- είναι παράλογο. Κάποιοι πολιτικοί, ορισμένοι πολίτες, θέλουν να κάνουν τους παγκόσμιους αστυνομικούς. Αυτή δεν είναι η εποχή της πολιτικής της ισχύος, δεν είναι η εποχή όταν η Κίνα ήταν μια ημιαποικιακή, ημιφεουδαρχική κοινωνία. Αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν στην παλιά εποχή, νομίζουν ότι μπορούν να εκφοβίσουν την Κίνα, ότι μπορούν να εκφοβίσουν τον κόσμο. Η Κίνα δεν είναι εχθρός των ΗΠΑ. Αν θεωρούν την Κίνα εχθρό τους, διάλεξαν τον λάθος στόχο", τόνισε ο κινέζος πρεσβευτής.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα