Κι όμως... συντρίβεται

(Ανανεωμένο) Πολύ θα ήθελε ο Τσίπρας να... γυρίσει το παιχνίδι, όμως η καταστροφική διολίσθηση που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές δεν αντιστρέφεται και πιθανότατα στις εθνικές να επέλθει η ολοκληρωτική συντριβή του άλλοτε λαοπρόβλητου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε σε ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροεί καθώς υπάρχουν

μετακινήσεις ψηφοφόρων προς το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και τον Βαρουφάκη.

Οι περισσότεροι πάνε στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο ισοσταθμίζει τις ψήφους που χάνει προς τη ΝΔ λόγω της «αποπομπής» Βενιζέλου, μέσω του επαναπατρισμού πασόκων που αφενός μισούσαν τον Βενιζέλο και αφετέρου γλυκαίνονται με την προοπτική μιας πιθανής συνεργασίας ΚΙΝΑΛ - ΝΔ για ευνόητους λόγους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν ισχύει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση τότε πρόκειται για την αρχή τους τέλους του Τσίπρα. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει κάτω από 20% και αυτομάτως οι επίδοξοι μνηστήρες του ΣΥΡΙΖΑ θα τον αμφισβητήσουν.

Πάντως, εάν αναλύσουμε τις πανικόβλητες κινήσεις του Τσίπρα μετά από την ήττα, μάλλον ισχύει η τάση που αποτυπώνεται στην εν λόγω δημοσκόπηση.

Διότι αν δεν ίσχυε, δεν θα έσπευδε ο Τσίπρας να τάξει εκ νέου τα πάντα στους πάντες και να βολέψει τους δικούς του σε θέσεις κλειδιά. Είναι προφανές ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να διαχειριστεί την επερχόμενη πανωλεθρία. Η απόγνωση αυτή όμως αναπόφευκτα οδηγεί προς την επιβεβαίωση της δημοσκόπησης.

Κυριακή κοντή γιορτή...

Όσον άφορα τη ΝΔ, τα ποσοστά της αγγίζουν το 39%. Όπως αναφέραμε, παίρνει ψηφοφόρους από το ΚΙΝΑΛ, αλλά παίρνει κι άλλους από τα δεξιά. Η δεξιά απειλή δηλαδή αποδυναμώνεται.

Που σημαίνει, ότι ο αγώνας για να φύγει ο Τσίπρας συνεχώς ενισχύεται, και ίσως στο τέλος όσοι δεξιοί σκέπτονται να ψηφίσουν κάποια από τα δεξιά - ακροδεξιά κομματίδια να μην το πράξουν και να προτιμήσουν τον Μητσοτάκη για να σιγουρευτούν ότι θα φύγει ο Τσίπρας.

Εάν υπάρξει αυτή η εξέλιξη, τότε η ΝΔ θα ξεπεράσει το 40% κι ο Βελόπουλος με τον Μιχαλολιάκο θα πίνουν παρέα με τον Τσίπρα τον καφέ της παρηγοριάς.

Ίδωμεν…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα