Κ.Φλώρος: Εκτός από «υπουργός Στρατιωτικών», τώρα και υπουργός Εξωτερικών

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ βλέπει τον έναν κατόπιν του άλλου Έλληνες πρέσβεις στο εξωτερικό, ενώ κάθε φορά που το πράττει, σπεύδει να το προβάλλει με αναρτήσεις του στα social media. Τόσο που, πλέον, κυκλοφορεί ως… ανέκδοτο στο υπουργείο Άμυνας ότι, εκτός από «υπουργός Άμυνας», έγινε και υπουργός Εξωτερικών

Τον έναν μετά τον άλλον, συναντά στο γραφείο του (!), στο ΓΕΕΘΑ,

ο Κωνσταντίνος Φλώρος τους Έλληνες πρέσβεις στο εξωτερικό. Προβάλλει, δε, αυτές τις επαφές του λες και κάνει συναντήσεις με ξένους ομολόγους του ή πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα. Στο υπουργείο Άμυνας, μετά την πρόσφατη ανανέωση της θητείας του ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του κόλλησαν το προσωνύμιο του «υπουργού Στρατιωτικών», και τώρα πλέον… ερωτοτροπεί και με αυτόν του υπουργού Εξωτερικών.

«Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ- ο Κ.Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον πρέσβη της Ελλάδος στο Ριάντ, Αλέξη Κωνσταντόπουλο». Και ωσάν να συναντούσε κάποιον ξένο ομόλογό του ή πρέσβη άλλης χώρας στην Ελλάδα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η συνάντηση έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, και ήταν η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την προηγούμενη να λαμβάνει χώρα στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (8-11 έως 10-11 2022)».

Στις 5 Ιανουαρίου, επίσης, ο Κ.Φλώρος… υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Ιωάννη – Μιλτιάδη Νικολαΐδη, «στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, και συζήτησαν θέματα που άπτονται των νέων αρμοδιοτήτων του».

Στην περίπτωση του νέου διπλωματικού εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ είναι λογικό να τον συναντά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού υπάρχει κοινό πεδίο συντονισμού. Πόσο μάλλον με τη στρατιωτική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ, όπου τα ελληνοτουρκικά και το Ουκρανικό – Ρωσία είναι συνεχώς στην ημερήσια διάταξη. Αλλά με τον Έλληνα πρέσβη στη Σαουδική Αραβία, τι δουλειά έχει να συναντάται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κ.Φλώρος αναφέρθηκε «με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας 2023» που θα υπογραφεί στο προσεχές διάστημα» με τη Σ.Αραβία, «καθώς και την πρόσφατη επέκταση για έναν ακόμα χρόνο της ανάπτυξης της Πυροβολαρχίας Κατευθυνόμενων Βλημάτων, PATRIOT» στη μοναρχία του Κόλπου.

Απορίας άξιον: Ο Α.Κωνσταντόπουλος είναι πρέσβης στο Ριάντ, διπλωμάτης του ΥΠΕΞ, ή στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδας στη χώρα; Γιατί, καλώς κάνει που συναντάται με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αλλά η διαφήμιση της συνάντησης δημιουργεί την εντύπωση ότι ο Κ.Φλώρος είναι ο προϊστάμενός του και ότι αυτός που του δίδει εντολές για τη χάραξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με τη Σ.Αραβία.

Ωστόσο, εξ όσων είναι γνωστό, οι όποιες συμφωνίες -και- με τη Σ.Αραβία είναι διακρατικές, οι οδηγίες δίδονται στους πρέσβεις – διπλωμάτες από τους προϊσταμένους τους, πολιτικούς και υπηρεσιακούς, στο υπουργείο Εξωτερικών, και εν πάση περιπτώσει σε αυτές τις διακρατικές συμφωνίες εμπλέκεται η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και σε τεχνικό επίπεδο «στρατιωτικής συνεργασίας» οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Κ.Φλώρος μπορεί να έχει συναντηθεί με τον Α.Κωνσταντόπουλο όσες φορές θέλει στο Ριάντ, αλλά αυτό δεν αφορά τίποτε άλλο παρά τις διευκολύνσεις που είναι επιβεβλημένο να προσφέρει μια ελληνική διπλωματική Αρχή σε όποιον Έλληνα επίσημο επισκέπτεται τη συγκεκριμένη χώρα.

Εδώ, όμως, ο Κ.Φλώρος δείχνει ωσάν να υπερβαίνει τα εσκαμμένα, και να προβάλλεται ως να είναι η αρχή και το τέλος του υπουργείου Άμυνας. Τώρα, άραγε, φιλοδοξεί να γίνει και υπουργός Εξωτερικών; Άραγε, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υφίσταται ως υπουργός Άμυνας ή έχει αποδεχθεί τον ρόλο του ως «υπό τον Φλώρο», μετά μάλιστα την πανηγυρική ανανέωση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για έναν χρόνο; Ο Νίκος Δένδιας, επίσης, ο οποίος κατά τα λοιπά δε χάνει την ευκαιρία να διαφημίσει τις συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με χώρες του Κόλπου, ξέρει τι κάνουν οι διπλωμάτες του ή δεν τον ρωτούν καν για τα πήγαινε – έλα τους στη Μεσογείων;

Οι πρόσφατες έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου, εκτός των άλλων, ικανοποιήθηκε το… αίτημα Φλώρου για «φάγωμα» του αρχηγού του Στόλου, Παναγιώτη Λυμπέρη -κι αυτό σε μια περίοδο υποτίθεται έντασης στα ελληνοτουρκικά- έχουν οδηγήσει στην κοινή πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδώσει πλέον το υπουργείο Άμυνας στον Κ.Φλώρο. Κι αυτό παρ’ ότι, με το πράσινο φως του μεγάρου Μαξίμου, ως εκτιμάται, παρακολουθείτο από την ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υποκλέπτονταν συνομιλίες του.

Ποιος πρέπει να παραιτηθεί; Ο Φλώρος ή ο Μητσοτάκης;

Κατά τα λοιπά, μένει να φανεί εάν και ποιες είναι οι υπουργικές (!) ή οι πολιτικές φιλοδοξίες Φλώρου, καθώς και εάν και ποια εξοπλιστικά προγράμματα θα «τρέξουν». Κάτι που, ενδεχομένως, θα δώσει απαντήσεις τόσο για τη σιωπή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ όσον αφορά τις πιθανές παρακολουθήσεις σε βάρος του, όσο και για τις τελευταίες «επιλογές» Μητσοτάκη με τις κρίσεις στις ΕΔ. Και έπονται και τακτικές κρίσεις σύντομα.

The post Κ.Φλώρος: Εκτός από «υπουργός Στρατιωτικών», τώρα και υπουργός Εξωτερικών appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα