Κατσίκης: Να παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη Ελλάδα και Τουρκία

Σάλος έχει προκληθεί από το πρωί μετά τη δήλωση που έκανε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελληνων, Κώστας Κατσίκης.


Ο κ. Κατσίκης είπε ότι θα μπορούσε η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση να παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Η δήλωσή του είχε ως εξής:

«Αν μπορούν οι ηγεσίες των δύο χωρών να παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω τι θα κόστιζε αυτό.

Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση».

Μάλιστα, σε ερώτηση εάν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο της ανταλλαγής με τον Πάνο Καμμένο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν το έχω συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας. Όταν όμως θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Ότι θέλω ανταλλαγή».

Επειτα από την πολιτική θύελλα και τις έντονες αντιδράσεις από το ίδιο του το κόμμα ο κ. Κατσίκης προέβη σε νέες, διευκρινιστικές δηλώσεις.

«Εξέφρασα μια προσωπική σκέψη σε μια υποθετική ερώτηση, δεν είναι θέση του κόμματος, ούτε του προέδρου. Έκανα μια σκέψη για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της οποίας σεβόμαστε, για να βρεθεί λύση. Δεν πρόκειται να δώσουν λύση οι Τούρκοι, μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε», τόνισε στοenikos.grο κ. Κατσίκης.

Στο ερώτημα αν η πρότασή του παρακάμπτει τη Δικαιοσύνη απαντά: «Όταν μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, μου λέτε ότι την παρακάμπτω επειδή θέλω να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας;».

in.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατσίκης, Δικαιοσύνη Ελλάδα, Τουρκία,katsikis, dikaiosyni ellada, tourkia