Κατώτερος των περιστάσεων ο Μητσοτάκης

21:52 4/3/2016 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Μια ακόμη σύσκεψη αρχηγών – παρωδία, στήθηκε από τον πρωθυπουργό απλά και μόνο για να κερδίσει τη συναίνεση των υπολοίπων και να πάει στη Σύνοδο Κορυφής με μια υποτιθέμενη συμφωνία όλων των κομμάτων. Πλην του Κουτσούμπα και του Λεβέντη βεβαίως που αποδείχθηκαν πολύ πιο έξυπνοι από τους υπολοίπους που υπέγραψαν ένα κοινό ανακοινωθέν για τα μάτια του κόσμου.

Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να έρθει σε ρήξη με τον Τσίπρα

φοβούμενος ότι θα τον... κατηγορήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για μη πατριωτική πολιτική σε ένα εθνικό θέμα.

Χρειάστηκαν οκτώ ώρες για να αποσπάσει ο Τσίπρας την υπογραφή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και βεβαίως του «χρήσιμου ηλίθιου», των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Αλλά είναι απορίας άξιον γιατί έπρεπε να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Είχαμε επισημάνει ότι ήταν λάθος γιατί απλά θα έριχναν όλοι νερό στο μύλο του Τσίπρα. Αλλά έστω έγινε. Ποια ήταν η γραμμή των άλλων κομμάτων; Αλλά αντί άλλων. Το ΚΚΕ πιθανότατα ήθελε να γίνουμε Σοβιετία. Ο Λεβέντης έκανε καταγγελίες από εδώ κι από εκεί και ζητούσε συνεχώς οικουμενική. Η Φώφη απείλησε να τινάξει στον αέρα τη σύσκεψη διότι ήθελε να μπει στο ανακοινωθέν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη. Και είπε ότι δεν δίνουν λευκή επιταγή στον Τσίπρα. Αλλά τότε γιατί υπέγραψαν το κείμενο;

Ο Θεοδωράκης ξανά στο ίδιο θολό του ποτάμι, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, κανείς δεν κατάλαβε ποια ήταν η θέση του.

Ο δε Κυριάκος τι είπε στο προεδρικό μέγαρο; Είναι υποτίθεται το κόμμα που θα αναλάβει να κυβερνήσει; Τι είπε πέραν του να συμφωνήσει τελικά να δώσει στήριξη στον Τσίπρα; Άραγε κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για τα εγκλήματα που μας έφεραν εδώ; Ζήτησε να κλείσουν τα σύνορα στο Αιγαίο; Ζήτησε σκληρή γραμμή ώστε να αποτραπεί ένα νέο προσφυγικό ρεύμα;

Μήπως ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τη γραμμή που γνωρίζει καλά, δηλαδή της χαλαρής αντιμετώπισης της κυβέρνησης της αριστεράς; Είπε ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του και θα δούμε στη συνέχεια τις προθέσεις της ΝΔ. Μα θα είναι αργά. Αν ο Τσίπρας πάει και τα κάνει θάλασσα στις Βρυξέλλες και μας... κουβαλήσει άλλους 150.000 πρόσφυγες τι θα κάνει ο Μητσοτάκης; Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μνημόνιο, έχουμε να κάνουμε με ένα εθνικό θέμα που απειλεί τη χώρα. Αν ο κ. Μητσοτάκης κατά κύριο λόγο -και οι υπόλοιποι αρχηγοί βεβαίως- δεν συμφωνούν με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ας έβγαιναν να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Ας μην υπέγραφαν κανένα ανακοινωθέν το οποίο βεβαίως δεν είναι κοινό αφού ο Λεβέντης με τον Κουτσούμπα αποδείχθηκαν πιο μάγκες και δεν έσκυψαν το κεφάλι στον Τσίπρα και δεν του υπέγραψαν τη λευκή επιταγή που τους έδωσε.

Όταν πρόκειται για τέτοιο θέμα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή δεν χωράνε φόβοι, δισταγμοί ή καθυστερήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς φοβήθηκε μη τυχόν και γίνει... πρωθυπουργός τώρα. Φοβήθηκε να συγκρουστεί με τον Τσίπρα μην του πουν ότι δεν επιλέγει την εθνική συνεννόηση Φοβήθηκε και προτίμησε να συνεχίσει την τακτική του «δε βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός». Όπως έχουμε γράψει, όμως, βιάζεται να αποκτήσει η Ελλάδα ικανούς κυβερνήτες. Η πατρίδα μας διαλύεται, ισλαμοποιείται, οδηγείται σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς, ο Τσίπρας και η παρέα του είναι παντελώς ανίκανοι και ο Μητσοτάκης το μόνο που κάνει είναι να αβαντάρει την κυβέρνηση με τους δισταγμούς του.

Αν δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας ας μη γινόταν αρχηγός της ΝΔ, τα πράγματα είναι απλά. Και σε τέτοιες στιγμές ο τόπος έχει ανάγκη από ηγέτες που θα βγουν μπροστά χωρίς να φοβηθούν τίποτε, ούτε το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Ας έβγαινε να καταγγείλει τα εγκλήματα του Τσίπρα και να ζητούσε την παραίτησή του.

Ξέρετε τι θα γίνει το επόμενο 24ωρο; Τα παπαγαλάκια του Μαξίμου θα διαρρεύσουν αυτά που θέλουν και θα αδειάσουν τον Κυριάκο και τη ΝΔ. Θα εμφανίσουν την αντιπολίτευση ότι σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια και μόνο ο Τσίπρας σκέφτεται το καλό της Ελλάδας. Και θα τρέχει η ΝΔ από πίσω από τον Τσίπρα να προσπαθεί να εξηγήσει τι έκανε στη σύσκεψη και ποια είναι η γραμμή της.

Το ερώτημα είναι ένα και πολύ απλό. Κ. Μητσοτάκη τι θα κάνετε αν τη Δευτέρα ο Τσίπρας έρθει με μια ακόμη επώδυνη συμφωνία; Τι θα κάνετε αν δεν τηρήσει ούτε τη μίνιμουμ συμφωνία που υπογράψατε; Τι θα κάνετε αν έχει δώσει ανταλλάγματα μερικές χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και δεκάδες hot spots σε όλη την Ελλάδα μόνο και μόνο για να δείξει πόσο καλός είναι στη... φίλη του Άνγκελα;

Θα καταγγείλετε την κυβέρνηση; Θα ζητήσετε εκλογές; Θα κάνετε διάγγελμα που θα εξηγείτε την εθνική καταστροφή που επέφερε η κυβέρνηση της Αριστεράς;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατώτερος, Μητσοτάκης,katoteros, mitsotakis