Καθαρή πρωτιά για τη ΝΔ σε ένα περιβάλλον πλήρους κοινωνικής ανασφάλειας και πολιτικής ρευστότητας

13:53 8/4/2012 - Πηγή: Antinews

Να ξεκαθαρίσω καταρχήν, επειδή συζητήσαμε με γνωστούς και έγκυρους δημοσκόπους, το συμπέρασμα είναι ότι … δεν υπάρχουν δημοσκοπήσεις. Επειδή στα δέκα τηλέφωνα, οι οκτώ βρίζουν και κλείνουν το τηλέφωνο. Μόνο οι δύο απαντάνε.

Όλες λοιπόν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται τελευταία εκφράζουν περισσότερο προσωπικές εκτιμήσεις και επιθυμίες αυτών που τις παραγγέλνουν και τις κάνουν, παρά τις πραγματικές διαθέσεις

του εκλογικού σώματος, το μόνο που μπορούμε να πούμε γι αυτό είναι ότι βρίσκεται σε σημείο …βρασμού.

Και να πούμε και κάτι άλλο. Ορισμένοι , σοβαροί, δημοσκόποι δίνουν 60-65 % στον δικομματισμό, 25% συνολικά στην Αριστερά και ένα 10% όλα μαζί τα κόμματα και αποκόμματα δεξιά της ΝΔ. Κρατήστε το για την ημέρα των εκλογών.

Πάμε τώρα στις σημερινές δημοσκοπήσεις:

Διαφορά οκτώ μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, και επτακομματική Βουλή σύμφωνα με δημοσκόπηση της «ALCO» για το «Πρώτο Θέμα», ενώ μετά την αναγωγή που κάνει η εταιρεία (έξω τα άκυρα και η αποχή), το κατώφλι του 3% ξεπερνούν 9 κόμματα, σε ένα μάλλον αμφιλεγόμενο συμπέρασμα, καθώς λόγω έντονης ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ενδέχεται να μην δώσουν exit polls στις εκλογές.

Οι έδρες υπολογίζονται με αποτέλεσμα 29% ΝΔ – 17% ΠΑΣΟΚ και φθάνουν τις 123-126 για τη ΝΔ και 51-52 για το ΠΑΣΟΚ .

Πιο αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου (δίχως αναγωγή των αναποφάσιστων):

Η ΝΔ  παραμένει σταθερά και με μεγάλη διαφορά πρώτο κόμμα με 20,8%. Μπαίνει στην προεκλογική κούρσα ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση, με τάση να έχει διψήφια διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και χωρίς να έχει απωλέσει τις πιθανότητες σχηματισμού αυτοδύναμης Κυβέρνησης.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, χωρίς δυναμική συσπείρωσης των ψηφοφόρων του, μέρος των οποίων εξακολουθούν πηγαίνουν στην αριστερά. Η εκλογή του νέου Προέδρου απλά έβαλε πάτο στο βαρέλι της αποσυσπείρωσης και επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά άνω του 10%.

Τα τρία κόμματα της Αριστεράς εμφανίζουν τα εξής ποσοστά: ΚΚΕ 7,5%, ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, Δημοκρατική Αριστερά 6,75%.  Θα δώσουν μάχη μεταξύ τους για το ποιος θα είναι τρίτο κόμμα (πίσω από τον δικομματισμό) αλλά κυρίως ποιος θα αποκτήσει τη μαζικότητα και τα χαρακτηριστικά του ηγετικού σχηματισμού της Αριστεράς.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, αποδομούνται σχετικά γρήγορα (7,1 % πριν λίγες μέρες από την ίδια εταιρεία), αλλά με τα  σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το οριακό ποσοστό του 3%, όπως και ο ΛΑΟΣ αντίστοιχο  (2,9%), οι παλινωδίες του οποίου δείχνουν να τον αφήνουν εκτός Βουλής σε ακόμη μία μέτρηση.

Δημοσκόπηση Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,55%, δείχνουν να έχουν απώλειες που μάλλον θα τους αφήσουν για ακόμη μία φορά εκτός Βουλής, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%,η Κοινωνική Συμφωνία με 1,4% και το Άρμα Πολιτών με 0,8% μάλλον έχουν αποδεχτεί τους ρόλους κομπάρσων για τις επερχόμενες εκλογές…

Ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει μια διαφο

Keywords
Τυχαία Θέματα