Καταβλήθηκε η δόση των 448 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ

15:05 9/4/2015 - Πηγή: Antinews

Καταβλήθηκε η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφεραν σήμερα υψηλά ιστάμενες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters, ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τη δόση αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο

ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι παρά την έγκαιρη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ, η Αθήνα κινδυνεύει ακόμα... να πνιγεί στα χρέη με τις αποπληρωμές να πλησιάζουν ακάθεκτες και τη χρεοκοπία να είναι απλά θέμα χρόνου.

Οπως γράφει το CNBC, για να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των περίπου 450 εκατ. ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη, η χώρα πούλησε πάνω από ένα δισ. ευρώ σε εξάμηνα έντοκα χθες Μ. Τετάρτη, με απόδοση 2,97%. Αυτή ήταν μια εκ των δύο δημοπρασιών που κάνει η χώρα εντός του Απριλίου για τη μετακύλιση της λήξης των εξάμηνων εντόκων στις 14 και 17 Απρίλιο. Ωστόσο, συνεχίζει το CNBC, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγαλύτερες δόσεις στις προσεχείς εβδομάδες. Ήτοι, 1,4 δισ. ευρώ στις αρχές Μαΐου σε έντοκα, 779 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 12/5 και μετά στις 20/6 πρέπει να πληρώσει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, με τη λήξη των ελληνικών ομολόγων που έχει η κεντρική τράπεζα.

Με τέτοιο χρέος στην πλάτη, η Ελλάδα μπορεί να πάει σε χρεοκοπία, προειδοποιεί ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Mark Melatos, "η Ελλάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρεοκοπήσει – το μοναδικό ερώτημα είναι το πότε. Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος των διεθνών αγορών συμφωνεί σε αυτό".

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα