Καραθανασόπουλος: Η κ. Σακελλαροπούλου μπορεί να εκφράσει τις ευρύτερες συναινέσεις στην αντιλαϊκή πολιτική και στην προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του πολιτικού συστήματος

Το ΚΚΕ "κρίνει τις προτάσεις για το πρόσωπο του ΠτΔ, με βάση τον ρόλο που έχει ως θεσμός του αστικού πολιτικού συστήματος. Γι' αυτό το ΚΚΕ αποσυνδέει το θέμα από τη συζήτηση με την ονοματολογία, που πολλές φορές είναι εκφυλιστική. Ο κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο θεματοφύλακας του αστικού πολιτικού συστήματος που επικυρώνει τις εκάστοτε πολιτικές των κυβερνήσεων" επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ,

μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Παραπολιτικά FM».

Ως προς το πρόσωπο της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είπε ότι "η συγκεκριμένη επιλογή, απ' ό,τι φαίνεται, σχετίζεται με τις γενικότερες πολιτικές ανακατατάξεις που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα, σε μια κατεύθυνση επικύρωσης ευρύτερων συναινέσεων που ήδη έχει η ασκούμενη πολιτική".

"Από αυτή την άποψη το πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου μπορεί να εκφράσει αυτές τις ευρύτερες συναινέσεις στην αντιλαϊκή πολιτική η οποία εφαρμόζεται και στην προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του πολιτικού συστήματος" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν παίζει κάποιο ρόλο για το ΚΚΕ το ότι προτείνεται για πρώτη φορά γυναίκα για ΠτΔ απάντησε πως "μια τέτοια συζήτηση είναι άχαρη γιατί αποκρύπτει την ουσία του ζητήματος. Το θέμα δεν είναι το φύλο. Είναι άλλο ζήτημα ο ρόλος της γυναίκας και η υποβάθμιση η οποία υπάρχει και στο χώρο της εργασίας και στην κοινωνία συνολικότερα".

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η σχετική πρόταση είναι άλλου είδους θέμα καθώς "(η εκλογή) σε τέτοιες θέσεις δεν εξαρτάται από το αν είναι άντρας ή γυναίκα αλλά σχετίζεται με τον ίδιο τον ρόλο του θεσμού".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα