Κάποιος πρέπει να σταματήσει την κατρακύλα της ΝΔ

Θα κάνουμε μια ρηξικέλευθη πρόταση. Να φέρουμε τον Ερντογάν να γίνει πρόεδρος της Ελλάδας. Αφενός γιατί θα βρει έναν αγαπημένο… φίλο, τον Φίλη και αφετέρου γιατί θα λυτρώσει τη ΝΔ από το δράμα της. Όπως στην Τουρκία απαγόρευσε την αλλαγή της ώρας με μια απόφασή

του έτσι θα έρθει και στην Ελλάδα να δώσει εντολή να πάμε κατευθείαν στις 22 Νοεμβρίου. Ή καλύτερα να... παγώσει το χρόνο.

Διότι έτσι όπως πάνε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα φτάσουν στις εκλογές με ένα κόμμα, αλλά με πολλά μικρά κομματάκια. Κάθε μέρα και βουλιάζει πιο βαθιά η αξιωματική αντιπολίτευση στην εσωστρέφεια, στην καμαρίλα, στη ρήξη και στον… ξαφνικό θάνατο. Όλοι είναι εναντίον όλων και καθημερινά ζούμε δράματα και επεισόδια που δεν έχουν προηγούμενο. Και δυστυχώς θέλουν άλλες 17 ημέρες για να τελειώσει η διαδικασία. Μήπως να ανακηρύξουν από τώρα έναν αρχηγό για να τελειώνουμε; Έτσι κι αλλιώς όποιος κι αν εκλεγεί θα είναι… περιορισμένης ευθύνης, περιορισμένης νομιμοποίησης και περιορισμένου χρόνου.

Λένε στη ΝΔ ότι θα πάνε να ψηφίσουν 200 χιλ. άτομα. Μήπως αν δεν πάνε να ψηφίσουν Συριζαίοι και Πασόκοι ευτελιστεί εντελώς η διαδικασία λόγω της αποχής; Διότι με αυτά που βλέπουν οι νεοδημοκράτες δεν αποκλείεται να κάνουν ομαδική… κοπάνα από τις κάλπες.

Άλλωστε, ακόμη και 200 χιλ. να πάνε και ο πρώτος να πάρει το 50% δηλαδή 100 χιλιάδες ψήφους, πόσο ισχυρός θα αισθάνεται άραγε ο νέος πρόεδρος με αυτές τις ψήφους μόνο; Για κάντε σύγκριση με το 2009 όταν ο Σαμαράς πήρε 50% με τη συμμετοχή να είναι πάνω από 800 χιλιάδες.

Εν πάση περιπτώσει κάποιος πρέπει να σταματήσει την κατρακύλα της ΝΔ και αυτός δεν είναι μόνον ο Φίλης που έδωσε ένα… ευχάριστο διάλειμμα στο χάος της Συγγρού. Αλλά αν είναι να βγαίνει ο Τζιτζικώστας να βρίζει τον Μεϊμαράκη, να λέει ο άλλος ότι κάποιοι φοβούνται τα ντιμπέιτ, να κάνει ο τρίτος καταγγελίες και ούτω κάθε εξής τότε καλύτερα να αρχίσουν να τραγουδάνε «σφύριξα κι έληξες».

Δυστυχώς η ΝΔ τον τελευταίο καιρό είναι πολύ μικρό κόμμα. Χωρίς παρέμβαση, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς όραμα, χωρίς πυγμή και κυρίως χωρίς να έχει την υποστήριξη του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Οικογένειες, ίντριγκες, προσωπικά παιχνίδια, ιδιοκτησιακό καθεστώς και κυρίως έλλειψη σοβαρών πολιτικών που θα γίνουν ηγέτες της κεντροδεξιάς έχουν μετατρέψει την άλλοτε κραταιά παράταξη σε απλό παρατηρητή των πολιτικών εξελίξεων που διαμορφώνει ο Τσίπρας και η παρέα του. Και ας μην έχουν αυταπάτες όσοι νομίζουν ότι στις 22 Νοεμβρίου με την εκλογή νέου προέδρου θα ξεκινήσει νέα πορεία του κόμματος. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολλοί δύσκολοι για τη ΝΔ, θα αρχίσει σίγουρα ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας και αδυναμίας διαχείρισης της δύσκολης επικαιρότητας. Ψεύτες να βγούμε αλλά τα δύσκολα αρχίζουν τώρα για την κεντροδεξιά παράταξη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα