Καπνίζοντας πούρο Αβάνας θα απαντήσει στις απειλές Ερντογάν – Ράμα ο Τσίπρας;

Δεν ξέρουμε αν στη χώρα που βρίσκεται ο Αλέξης φτάνουν τα νέα από τον Ερντογάν. Δεν ξέρουμε αν κατά τη διάρκεια του επικήδειου προς τιμήν του Κάστρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα σκέφτεται ότι έχει και μια χώρα να κυβερνήσει. Διότι έτσι όπως πάμε ο Ταγίπ Ερντογάν θα μπουκάρει στην Ελλάδα και ο εκλεγμένος πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας θα αναζητά τα ίχνη του Φιντέλ και του

Τσε Γκεβάρα στα βουνά της Κούβας και της Βολιβίας.

Για όσους δεν διάβασαν τις νέες δηλώσεις του Σουλτάνου τις παραθέτουμε για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει. Είπε λοιπόν ο Ερντογάν:

«Μας λένε ‘Α εσείς δώστε μας όλη την Κύπρο και μην ανακατεύεστε καθόλου’. Ο στόχος αυτός είναι! Για στάσου… Εκεί υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι θα δώσεις; Και πάμε και παρακάτω… Χωρίς να ντρέπονται, χωρίς να βαριούνται στις συναντήσεις της Ε.Ε. έρχονται με μία σημαία που έχει ολόκληρο το νησί. Καταρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εκεί υπάρχει η ‘Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’. Εσύ είσαι (απλά) η ‘Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου’. Στο βορρά υπάρχει η ‘Τουρκική Δημοκρατία’. Αυτό θα το καταλάβεις, τι ασέβεια είναι. Με τον έναν ή άλλο τρόπο αυτό θα το καταλάβουν, θα το μάθουν.

Αυτή τη στιγμή, μίλησα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, του είπα να κάνουμε και διμερή συνάντηση και πολυμερή και να όλα αυτά να συζητηθούν. Πλέον αυτή η ιστορία δεν μπορεί να τραβάει τόσο. Δηλαδή μέχρι τέλος του χρόνου αυτό το θέμα πρέπει να καταλήξει κάπου. Αλλά εάν λένε ‘αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας, η εξουσία θα είναι μόνο δική μας’, τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι... Αυτοί κάνουν όπως η πεινασμένη κότα που νομίζει ότι της ανήκει όλο το πίτουρο στην αποθήκη».

Δεν ξέρουμε αν έχει το χρόνο ο Τσίπρας να αναλύσει τις δηλώσεις αυτές αλλά του λέμε εμείς τι σημαίνουν μπας και πάρουν χαμπάρι. Ο Ερντογάν ουσιαστικά προαναγγέλλει de facto διχοτόμηση της Κύπρου και προσάρτηση των Κατεχόμενων στην Τουρκία. Έτσι, η Ελεύθερη Κύπρος θα έχει τη δική της σημαία, όμως, τα βόρεια κατεχόμενα τμήματα θα περάσουν στον έλεγχο της Άγκυρας. Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο μετά από 40 χρόνια αγώνων για να βρεθεί μια δίκαιη λύση. Τα Κατεχόμενα θα γίνουν επαρχία της Τουρκίας και ο Τσίπρας θα ασχολείται με τις επαρχίες της Αβάνας.

Αυτό μας λέει ότι θα καταλάβουμε σύντομα ο Σουλτάνος και μάλιστα μας χαρακτηρίζει κότες που θέλουν όλο το πίτουρο δικό τους. Πρόκειται για την απόλυτη κλιμάκωση της έντασης που προωθεί η Άγκυρα, ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της περιοχής. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σήμερα, μετά από τις δηλώσεις Ερντογάν, το αλβανικό «κανίς» του βγήκε να θέσει ξανά θέμα Τσαμουριάς.

Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και δυσάρεστες αλλά... κάντε σιωπή. Η κυβέρνησης (και η πατρίδα κοιμούνται).

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα