Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Έπρεπε να περάσει τόσος καιρός, να πλουτίσουν οι διαδικτυακοί καλικάντζαροι του τζόγου με τις μαλτέζικες εταιρείες, για να αποφασίσει η κυβέρνηση να βάλει τάξη στην αγορά. Συγκεκριμένα, κατέθεσε νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τόσο τις παιχνιδομηχανές του ΟΠΑΠ όσο και θέματα ελέγχου του παράνομου και ημιπαράνομου τζόγου. Αναμένουμε βέβαια να δούμε αν θα πάρουν ποτέ κανονικές άδειες όλοι αυτοί οι… Μαλτέζοι που δεν πληρώνουν και φόρους.

Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε

μόλις τώρα ότι αν είναι να κόβεις συντάξεις γιατί δεν κάνεις μια δουλειά που θα αποφέρει έσοδα.

Έτσι, το νομοσχέδιο έρχεται να καθορίσει τους όρους λειτουργίας των παιγνιομηχανημάτων, θέτοντας τις βάσεις για να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου του ΟΠΑΠ αλλά και να επιτευχθούν σημαντικά έσοδα προς όφελος του Δημοσίου.

Όπως εκτιμάται το Δημόσιο θα εισπράξει από 100 έως 300 εκατ. ευρώ από φόρους, αλλά μόλις 10 εκατ. φέτος γιατί η κυβέρνηση κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μείωση του συνολικού αριθμού των VLTs που θα μπορούν να εγκατασταθούν στην ελληνική επικράτεια, ενώ μειώνονται περαιτέρω τα σημεία που θα είναι διαθέσιμα τα παιγνιομηχανήματα, καθώς αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός τερματικών που μπορεί να φιλοξενεί ένα σημείο. Επιπλέον, οι παρεμβάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την πιο εύρυθμη λειτουργία της αγοράς των τυχερών παιγνίων και εποπτεία της.

Όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το σχετικό νομοσχέδιο, οι προωθούμενες τροποποιήσεις επιμέρους διατάξεων του Ν. 4002/2011 έχουν τρεις βασικούς στόχους:

- Την προστασία των παικτών από πιθανά φαινόμενα εθισμού στα παίγνια και κατασπατάλησης χρήματος.

- Τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας των παιγνίων.

- Τη διοχέτευση της παικτικής δραστηριότητας σε νόμιμους και εποπτευόμενους παρόχους, προκειμένου να εξαλειφθεί ο παράνομος τζόγος και να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δραστηριότητα που σχετίζεται με παράνομα παίγνια (απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος κ.ά.).

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε δύο ακόμη νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων, μια για τα καζίνο και μια για τον διαδικτυακό τζόγο που θα κατατεθούν στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους.

Ανακοίνωσε ότι από την νόμιμη φορολόγηση του τζόγου θα μπαίνουν στα ταμεία από το 2018 και έπειτα, από 100 έως 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τι περίμεναν άραγε και δεν το έκαναν πράξη τόσο καιρό; Μήπως ήθελαν σε ομηρία τον ΟΠΑΠ και ανεξέλεγκτους τους υπόλοιπους; Μην ξεχνάμε ότι μεταξύ των…betατζήδων υπάρχουν και ορισμένα καλά παιδιά που στηρίζουν Τσίπρα και παίζουν παιχνίδια στις εκδόσεις.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, πάντως, αλλά χάθηκε χρόνος και χρήμα μόνο και μόνο για να κάνουν Συριζαίοι και ψεκασμένοι προσωπικά παιχνίδια… υψηλού κόστους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα