Και όμως υπάρχει μια διαφωνία στο ΚΚΕ (!!!).

Μαχαιριά εκ των έσω δέχεται η κ. Παπαρήγα και η κομματική νομενκλατούρα του Περισσού, σε μια περίοδο, μάλιστα, που διεκδικεί τις ψήφους των απογοητευμένων – διαμαρτυρόμενων Ελλήνων. Ένα κείμενο που σηκώνει… διαγραφή, ανήρτησε στο προσωπικό του blog ο γιος του Σπύρου Χαλβατζή, ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Το κείμενο του Αλέκου Χαλβατζή ταράζει τα νερά του Περισσού που τόσο καιρό καυχιέται ότι έχει δημιουργήσει στεγανά και δεν περνάει

τίποτε από τους «τοίχους» του κόμματος.

Ο Αλέκος Χαλβατζής, πρώην μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ και κατόπιν του τμήματος Διαφώτισης της Κεντρικής Επιτροπής (μέχρι τον Ιούνιο του 2009) είχε στείλει από το 2010 ένα κείμενο με τίτλο «Για την ανησυχητική κατάσταση και πορεία του Κόμματος, για την κυριολεκτικά τρομακτική προοπτική του, όπως προδιαγράφεται». Το ΚΚΕ φυσικά επισήμως τον αγνόησε, ανεπισήμως έβαλε λυτούς και δεμένους να αποκρύψουν ή και να κατασυκοφαντήσουν τον.. διαφωνούντα,

Ο συντάκτης της επιστολής κάνει λόγο για εσωτερική κρίση στο κόμμα «για σοβαρή εκτροπή και βαθιά κρίση του ΚΚΕ» και επιτίθεται στη σημερινή ηγεσία του κόμματος, καθώς, όπως ισχυρίζεται, «τα τελευταία χρόνια με δόλια μέσα λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους».

«Για εμένα είναι –και ήταν από καιρό– ξεκάθαρο ότι αν και όσο, σε μια χώρα, υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα που διατηρεί στοιχειωδώς τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του, το σωστό για κάθε κομμουνιστή είναι να δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση και προώθηση της υπόθεσης της εργατικής τάξης μέσα από τις γραμμές αυτού του Κόμματος ή ακόμα και αν –για κάποιο λόγο– βρεθεί εκτός, να συνεχίσει να θεωρεί και να αναγνωρίζει το ΚΚ ως τον φορέα που θα οργανώσει τη σχετική συζήτηση και δράση. Ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι με αυτή τη διατύπωση σε καμία περίπτωση δεν εννοώ πως ο κομμουνιστής οφείλει ή έστω δικαιούται να απεμπολήσει την προσωπική του ευθύνη και συμβολή αλλά ότι το παραγωγικότερο είναι να την κατευθύνει καταρχήν και με επιμονή προς το ΚΚ και μέσω του ΚΚ.

Θεωρώ ότι το ΚΚΕ, πλέον ξεκάθαρα και κραυγαλέα, δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις».

Αυτά αναφέρει ο γιος του κ. Χαλβατζή σε μια ηχηρή διαφωνία που θα κάνει πολλούς στον Περισσό να… κοκκινήσουν, όχι από επαναστατικό πυρετό αλλά από ντροπή.

Ολόκληρη η επιστολή του Χαλβατζή στο http://alekosch.wordpress.com/2012/02/18

Keywords
Τυχαία Θέματα