Και ο Τσακαλώτος Σαμαρά λέει και κλαίει!

Ο Ευκλείδης Τσάκαλους έδωσε συνέντευξη, κι αυτό είναι μια είδηση. Πρώτον γιατί δε δίνει συχνά σε σχέση με το προκάτοχό του «ροκ σταρ».

Δεύτερον όταν δίνει είναι απορίας άξιον πώς συνεννοείται με τους δημοσιογράφους με τα κουτσοελληνικά που ξέρει.

Και τρίτον γιατί ό,τι κι αν τον ρωτήσεις θα απαντήσει τα δικά του, θα αποφύγει να πει τι έχει κάνει ο ίδιος και ποιες είναι οι ευθύνες του για το έγκλημα της κυβέρνησής του.

Στη συνέντευξη που έδωσε λοιπόν υπάρχουν τρία σημεία που χρήζουν σχολιασμού.

Το πρώτο είναι το ατόπημα της Εφημερίδας των Συντακτών όπου έβαλε τίτλο στο

πρώτο της θέμα ότι «ο Στουρνάρας δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς». Κάτι τέτοιο δε λέει μέσα ο Τσακαλώτος… εκτός κι αν τα είπε με τα κουτσοελληνικά του κι άλλα κατάλαβαν στην εφημερίδα. Υπάρχει και η περίπτωση της προβοκάτσιας. Υπάρχουν ορισμένοι τυπάκοι που γλείφουν τον ΣΥΡΙΖΑ πατόκορφα και θέλουν σώνει και καλά να ανοίξουν πόλεμο μεταξύ Μαξίμου και ΤτΕ. Αλλά δεν θα τους περάσει για ένα λόγο. Γιατί απλά δεν μπορείς να συγκρίνεις τους άσχετους με τους σχετικούς. Τους… κουτσοέλληνες σαν τον Ευκλείδη με το σακίδιο με εκείνους που έφτυσαν αίμα για να σταθεί στα πόδια της η χώρα.

Αλλά πάμε και στο άλλο που είναι επίσης σχετικό. Και ο Τσακαλώτος με τη σειρά του Σαμαρά λέει και κλαίει. Αφιερώνει μέρος της συνέντευξής του για να πει κάτι που ούτε κι ο ίδιος καταλαβαίνει. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά είχε σχέδιο για «αριστερή παρένθεση» και μετέθεσε τα δύσκολα για να τα βρει μπροστά του». Λέει συγκεκριμένα: «Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεννόηση με τους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδίασε την "αριστερή παρένθεση" όταν κατάλαβε ότι το "success story" που έπαιξε το 2014 δεν του έβγαινε και ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακόπτεται» και προσθέτει: «Η αριστερή παρένθεση δεν ήταν απλά επικοινωνιακό τρικ, συνιστούσε πολιτικό σχέδιο, αφού μετέθεσε για το 2015 τα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα που είχε συνομολογήσει η τότε κυβέρνηση και ταυτόχρονα δημιουργούσε όρους οικονομικής ασφυξίας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Μα καλά που ήταν αυτός ο τύπος; Δεν ήταν στην Ελλάδα; Ασχολούνταν με τα εκατομμύριά του που έχει επενδύσει στο εξωτερικό και σε funds; Δεν ξέρει ότι ο Τσίπρας προκάλεσε τις εκλογές; Δεν ξέρει ότι δεν ψηφίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρ’ ότι έγινε προσπάθεια ώστε να μην πάει η χώρα σε κάλπες; Και το κυριότερο: Δεν είδε, δεν άκουσε ο Ευκλείδης για τον… σύντροφό του τον Βαρουφάκη και την περήφανη διαπραγμάτευση; Αυτοί κατέστρεψαν την Ελλάδα και ο υπουργός Οικονομικών ήταν βασικό γρανάζι της «συμμορίας».

Και το τελευταίο. Υποστηρίζει το Plan B του Βαρουφάκη λέγοντας: «Φανταστείτε ο Κάμερον, ή ο Όσμπορν, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου ή ακόμη ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, να μην είχε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Brexit, επειδή όλοι τους υποστήριζαν την παραμονή. Να είστε σίγουροι ότι σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα θα ήταν ένα καταστροφικό ντόμινο, όχι μόνο για την οικονομία της Αγγλίας αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη».

Τι λες βρε κακόμοιρε; Έχει ο Όσμπορν σχέδιο να βγάλει τα τανκ στους δρόμους; Έχει σχέδιο να κάνει εισβολή στο Νομισματοκοπείο και στην κεντρική τράπεζα της Βρετανίας; Έχει σχέδιο να συλλάβει τον κεντρικό τραπεζίτη; Έχει σχέδιο να χακάρει όλα τα ΑΦΜ των πολιτών και να στήσει παράλληλο σύστημα πληρωμών; Έχει σχέδιο για επιστράτευση υπαλλήλων και πληρωμές με IOU;

Επιτέλους, κάποιος πρέπει να βάλει και τον Τσακαλώτο στη θέση του. Πρώτον, πηγαίνετε κύριε υπουργέ μου να μάθετε ελληνικά να μπορούμε να συνεννοούμαστε καλύτερα. Δεύτερον, φέρτε τα λεφτά που έχετε στο εξωτερικό για να αποδείξετε ότι εμπιστεύεστε την ελληνική οικονομία.

Και τρίτον αναλάβετε επιτέλους για μια φορά στη ζωή σας τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής που αποφάσισε κι εφάρμοσε η «εγκληματική οργάνωση» που μας κυβερνά.

Όσο για τον Στουρνάρα, που υποτίθεται ότι είναι φίλοι αλλά τον καρφώνει προκειμένου να δείξει πόσο… αριστερός είναι, ένα πράγμα αξίζει να του πει κανείς. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Η σύζυγος του Τσακαλώτου που είναι διευθύντρια στην ΤτΕ το γνωρίζει καλά άλλωστε...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα