Καφέ με θέμα τον Πούτιν στη Σιβηρία

Η προσωπολατρία στον Πούτιν δεν είναι κάτι νέο… Στη Ρωσία κυκλοφορούν εδώ και καιρό μπλουζάκια με τη μορφή του, ενώ υπάρχει ακόμα και άρωμα εμπνευσμένο από τον μάτσο πρόεδρο. Τι έλειπε λοιπόν; Ένα μέρος για να πίνουν οι θαυμαστές του τον καφέ τους… Το κενό καλύφθηκε στη σιβηρική πόλη Κρασνογιάρσκ, όπου άνοιξε ένα καφέ αφιερωμένο στον Πούτιν, για να παρέχει φαγητό και διασκέδαση στους Ρώσους πατριώτες.

Φωτογραφίες του προέδρου κοσμούν τους τοίχους του "Καφέ

του Προέδρου", διατίθεται και ολόσωμη φωτογραφία του, σε φυσικές διαστάσεις, για όποιον θέλει να βγάλει selfie.

Οι φωτογραφίες στον τοίχο "αφηγούνται" ολόκληρη τη ζωή του Πούτιν, από την εποχή του ως νεαρός πράκτορας της KGB, ως τα επιτεύγματά του στο τζούντο και τη διεθνή πολιτική.

"Όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα νέο καφέ, σκεφτήκαμε κάτι που θα προσέλκυε τους πελάτες και θα ήταν εγγύηση επιτυχίας" λέει ο Ντμίτρι Ζντάνοφ, ο 26χρονος συν-ιδιοκτήτης του καφέ. "Και στη συνέχεια, μας ήρθε η ιδέα: Η Ρωσία δεν είχε ακόμα καμία καφετέρια ή εστιατόριο πλήρως αφιερωμένο στον Πούτιν, τον πιο δημοφιλή πολιτικό της Ρωσίας", είπε.

Το μόνο μέρος όπου οι επισκέπτες δεν θα βρουν κάτι σχετικό με τον Πούτιν είναι στις τουαλέτες: εδώ, ένας άλλος πρόεδρος κυριαρχεί: το πρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα κοσμεί το χαρτί τουαλέτας και τα χαλιά στο πάτωμα είναι στολισμένα με σημαίες των ΗΠΑ…

Μία άλλη συν-ιδιοκτήτρια του καφέ, η Σβετλάνα Λάουτμαν, πέρασε τρία χρόνια για σπουδές στις ΗΠΑ πριν επιστρέψει στη Ρωσία. Όπως είπε στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, "δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις εκεί, δεν υπάρχουν δραστηριότητες αναψυχής", ενώ περιγράφει τους Αμερικανούς σαν "αβοήθητα γατάκια" όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κρίση. "Όταν επέστρεψα στη Ρωσία δεν μπορούσα να το πιστέψω. Όλοι οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι, και δεν βλέπουν όλα όσα υπάρχουν γύρω τους. Γνώρισα μια κοπέλα που είπε ότι ήταν όνειρό της να ζήσει στην Αμερική. Πώς μπορείς ακόμα και το λες αυτό; Θα πρέπει να εργαστείς για να βελτιώσεις το σπίτι σου πρώτα. Και αυτό εξαρτάται από όλους μας. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε μια πινακίδα στον τοίχο που λέει: 'Τι έχετε κάνει για τη Ρωσία;'"…

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα