Κ. Μητσοτάκης: Βρώμικο ψέμα των κυβερνώντων τα περί καθαρής εξόδου

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στους τομεάρχες του κόμματος.

Αναφερόμενος στα της οικονομίας, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δημαγωγούν όταν μιλούν για το τέλος του προγράμματος. "Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, είναι άλλο ένα βρώμικο ψέμα των κυβερνώντων για να χρυσώσουν το χάπι των μέτρων που έρχονται" είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

πρόκειται μόνο για την τυπική λήξη του προγράμματος, καθώς "διατηρούνται στο ακέραιο οι σκληρές υποχρεώσεις που μας φόρτωσαν" οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα, με αφορμή την υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, χαρακτήρισε ανίκανη την κυβέρνηση να χειριστεί τις σχέσεις μας με την Τουρκία: "20 μέρες τώρα, οι δύο αξιωματικοί μας κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφάλειας στην Τουρκία. Στο παρελθόν τέτοια θέματα λύνονταν σε μερικές ώρες. Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανίκανη να χειριστεί τις σχέσεις μας με την Τουρκία".

"Όταν επί σχεδόν 1 μήνα μιλάς πότε για "κράτηση" και πότε για "ομηρία", τότε δεν παίζεις με τις λέξεις, παίζεις με τη θέση της χώρας και με το αύριο δύο παιδιών της. Όταν από τη μια μιλάς για διμερές θέμα και από την άλλη καλείς τον Γρ. Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει, είσαι αναξιόπιστος" συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Σε ό,τι με αφορά, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την επιστροφή των δύο αξιωματικών μας στην πατρίδα μας. Αυτό θα πράξω και αύριο στις Βρυξέλλες στη σύνοδο κορυφής. Το ίδιο έπραξα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Κατάρ. Αυτό είναι το χρέος μου και αυτό θα κάνω" πρόσθεσε.

Για το ζήτημα με το όνομα της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θυμίζει Βαβέλ.

Σχετικά με την υπόθεση της Novartis, κατηγόρησε την κυβέρνηση για άθλια επίθεση λάσπης.

Γενικότερα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την με κάθε τρόπο παραμονή στην εξουσία. "Νυν υπέρ πάντων η καρέκλα" ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως "επιστρατεύουν διορισμούς, ρουσφέτια, κατάργηση αξιολόγησης στο δημόσιο και την παιδεία, κομματική πελατεία και εξυπηρετήσεις συμφερόντων για να αποφύγουν την οριστική συντριβή".

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, "είναι προφανές τι συμβαίνει ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο: Ο ένας κρατάει τον άλλον. Ο ένας είναι όμηρος του άλλου. Και οι δύο μαζί κρατάνε όμηρο την χώρα. Αποδεικνύονται λίγοι. Και όταν μιλάμε για εθνικά ζητήματα, το "λίγος" σημαίνει επικίνδυνος".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε πως οι εκλογές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πλησιάζουν, τονίζοντας πως το κόμμα του είναι σε ετοιμότητα.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα