Κ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, είστε ενορχηστρωτής της σκευωρίας

Με ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας τουκ. Μητσοτάκη δεν βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στράφηκε κατά του οικοσυστήματος ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, εγκαλώντας το για ωμή παραβίαση των αρχών και του κράτους Δικαίου.

"Κάθε ημέρα προσπαθείτε να κάνετε πράξη την ασύλληπτη ρήση σας "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε ένα

βαθύ νέο διχασμό, για να περιορίσετε την πολιτική συντριβή σας", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα "ενορχηστρωτή της σκευωρίας" γύρω από την υπόθεση Novartis και τη στοχοποίηση δύο πρώην πρωθυπουργών, ενός Ευρωπαίου επιτρόπου, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και έξι πρώην υπουργών.

"Είχα πει πριν λίγους μήνες ότι πρόκειται για μία χυδαία απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων. Σήμερα δικαιωνόμαστε πλήρως", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγοντας ξεκάθαρα την οδό της κατά μέτωπο επίθεσης και πολιτικής αποδόμησης του πρωθυπουργού και της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

"Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε μία ψηφοφορία φιάσκο σε δέκα κάλπες ντροπής"

"Θα σταθώ στην πολιτική πτυχή του θέματος. Στο πόρισμά της η κυβερνητική πλειοψηφία παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για κανένα πρόσωπο…τώρα που έπεσαν οι μάσκες πάτε να βγάλετε την υπόθεση από πάνω σας. Αλλά σας ερωτώ…η Δικαιοσύνη δεν ερευνά ήδη την υπόθεση; Περίμενε κανείς δικαστής τον κ. Τσίπρα, για να ερευνήσει την υπόθεση; Ασφαλώς όχι. Σκοπός σας ήταν να συκοφαντηθούν πρόσωπα. Στο πόρισμά σας δε λέτε καμία λέξη για την ουσία της υπόθεσης. Η πλειοψηφία επέλεξε να μην εξετάσει σε βάθος την υπόθεση, όπως ζητούσαμε εμείς. Απέκλεισε την εξέταση μαρτύρων που θα στήριζαν τις κατηγορίες. Ζήσαμε μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Εσείς που δρομολογήσατε τη σύσταση της επιτροπής κάνατε ό,τι μπορείτε για να μη διαλευκανθεί η υπόθεση και η αντιπολίτευση ζητούσε την πλήρη διαλεύκανση της", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας σε τέμπο υπόθεσης Novartis, ανέφερε ότι όχι μόνο δεν προέκυψε κανένα απολύτως αδίκημα, αλλά η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε.

"Εάν διερευνούσατε πραγματικά την υπόθεση θα αποκαλύπτονταν πλήρως η σκευωρία που στήσατε με τη συνδρομή τριών κουκουλοφόρων. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε μία ψηφοφορία φιάσκο σε δέκα κάλπες ντροπής. Μείνετε εσείς και ψηφίστε μαζί με τη "Χρυσή Αυγή" και τον κ. Καμμένο που δεν εμφανίστηκε καν σήμερα", είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για μία υπόθεση, η οποία αφήνει πίσω της την οσμή παρακράτους.

"Όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση θα πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Στήσατε σκευωρία και θα το βρείτε μπροστά σας. Είναι κάτι που θα το κάνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, γιατί θα το διεκδικήσουν αυτοί που συκοφαντήθηκαν. Η Δικαιοσύνη θα ανακτήσει πλήρως την ανεξαρτησία της, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται", τόνισε.

Πέταξε και πάλι το γάντι για εκλογές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που… "τσεκούρωσε" βήμα προς βήμα όλα τα κεντρικά αφηγήματα του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού περί της "καθαρής εξόδου" από τα Μνημόνια, πέταξε, εκ νέου, το…γάντι στον πρωθυπουργό να στήσει κάλπες μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος.

"Εάν όντως πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι τα μνημόνια τελειώνουν ας ρωτήσει τους πολίτες. Αν πιστεύει σε καθαρές εξόδους, ας ζητήσει την καθαρή απάντηση των Ελλήνων πολιτών", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε, από το βήμα της Ολομέλειας, δριμύτατο "κατηγορώ" κατά του κυβερνητικού στρατοπέδου για την άρνησή του να…ανάψει πράσινο φως σε ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων του εξωτερικού. Αυτό του δικαιώματος ψήφου. Επεσήμανε, δε, ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή αποκλειστικά για αυτό το καίριο ζήτημα.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα