Κ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, διχάζετε τους πολίτες και στήσατε παρακράτος

Με μία εφ’ όλης της πολιτικής ύλης επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, συνδύασε την ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κινούμενος σε τόνους ιδιαίτερα αιχμηρούς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθέτησε στην αιχμή της παρέμβασής του τα μείζονα εθνικά ζητήματα, διαμηνύοντας πως ελέω του κυβερνητικού

στρατοπέδου η Ελλάδα δεν είναι μία κανονική χώρα, η οποία μπορεί να διεκδικήσει το ρόλο που της αξίζει στη διεθνή σκακιέρα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο πολιτικός χρόνος της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου πλησιάζει στο τέλος τους και οι πολίτες "με μία κάλπη" αυτή των εκλογών θα εκφράσουν τη βούλησή τους.

"Η Τουρκία επιδεικνύει προκλητική επιθετικότητα. Κι όμως, η κυβέρνηση, πριν από δύο μήνες, πανηγύριζε για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν. Στην Κύπρο αμφισβητούνται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση άνοιξε και το μέτωπο με τα Σκόπια. Χωρίς να ενημερώσει τα κόμματα. Χωρίς να θέσει ως προϋπόθεση λύσης την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων. Περιγράψατε ως όχλο τους πολίτες που διαδήλωσαν, γιατί δε σας εμπιστεύονται. Στο Μόναχο συμμετείχα στην παγκόσμια διάσκεψη για την ασφάλεια. Υπό άλλες συνθήκες, η χώρα μας θα μπορούσε να λειτουργεί ως αξιόπιστο σημείο αναφοράς σε μία ταραγμένη περιοχή. Εάν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είχαν τη στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης δε θα ήμασταν ασθενής χώρα σε μία περιοχή που φλέγεται. Η Ελλάδα, εάν ήταν κανονική χώρα, θα είχε επανακτήσει τη θέση που της αξίζει. Μόνο που δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα, γιατί δεν έχει κανονική κυβέρνηση. Αντί να απαντάμε ενωμένοι, με ευθύνη της κυβέρνησης έχουμε κυνήγι μαγισσών. Εσείς οι ίδιοι θέτεται σε αμφισβήτηση το νέο σας αφήγημα. Πως η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα. Αυτό που ευλόγως απασχολεί σήμερα τους πολίτες είναι ότι σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, όπως η σημερινή, το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασσόμενο. Νομίζετε ότι αυτά που γίνονται σήμερα στη Βουλή δεν τα βλέπουν οι γείτονές μας; Δεν τα βλέπουν οι ξένοι επενδυτές που επιζητούν σταθερότητα για να επεκτείνουν στην χώρα μας την οικονομική τους δραστηριότητα; Δε βλέπουν αυτό το κλίμα οι πολίτες που αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους; Αλλά αυτό θέλετε. Να σπιλώσετε τους αντιπάλους σας μέσα από στημένες κατηγορίες. Καταλαβαίνουν όλοι γιατί το κάνετε. Θέλετε να μεταφέρετε τη συζήτηση από τα μεγάλα προβλήματα. Καταφεύγετε σε αυτό το οποίο ξέρετε να κάνετε πολύ καλά. Να διχάζετε τους Έλληνες", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε το λόγο του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι σε μία Δημοκρατία οι ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητοι Έλληνες δε μπορούν να τελειώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. "Εσείς κ. Τσίπρα θα τελειώσετε και μάλιστα σύντομα. Μέσα από εκλογές. με μία κάλπη και όχι με δέκα όπως κάνετε σήμερα. Οι πολίτες σας έχουν οριστικά εγκαταλείψει. Στήσατε παρακράτος. Αλλά τη βούληση του λαού δε θα την αλλάξατε. Κάλπες θα στηθούν και απέναντι σας θα έχετε τον ελληνικό λαό, που θα σας πει ότι εδώ αξίζουμε καλύτερα", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είστε επικίνδυνοι για την κοινωνία και τη Δημοκρατία

Οι τόνοι που επέλεξε να κινηθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της παρέμβασής του από το βήμα της Βουλής, ήταν άκρως επιθετικοί, καθώς ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε σε μοτίβο δριμύτατου "κατηγορώ" τόσο προσωπικά κατά του κ. Τσίπρα, όσο και συνολικά κατά του κυβερνητικού οικοσυστήματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

"Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν πειστικές προτάσεις για το μέλλον τους. Σε μία ομιλία μου, σας είχα πει ότι όσο τα κοινωνικά και δημοσκοπικά δεδομένα θα αλλάζουν προς το χειρότερο για εσάς, τόσο πιο νοσηρή θα γίνεται η αντίληψή σας περί εξουσίας και θεσμών. Είστε επικίνδυνοι για την κοινωνία και για την Δημοκρατία. Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης. Διορίσατε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου μία ημέρα μετά τη συνταξιοδότησή της στο γραφείο σας. Ποια γραμμάτια εξαργυρώνετε άραγε; Η κ. Θάνου εξακολουθεί να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης και προκαλεί τις αντιδράσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Μετατρέψατε την Δημόσια Τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης προπαγάνδας. Εργολάβοι και φοροφυγάδες του διαδικτυακού στοιχήματος προσπαθούν να καλλιεργήσουν την προπαγάνδα σας και να χτίσουν την σκευωρία σας. Ανέχεστε την βία, όταν αυτή σας βολεύει. Στοχοποιείτε μεθοδικά τους πολιτικούς σας αντιπάλους και δεν εξαιρείτε ούτε τις οικογένειές τους. Το κάνετε ανερυθρίαστα. Χρησιμοποιώντας πληρωμένα φερέφωνα. Χρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη ως εργαλείο. Για να χτίσετε το αφήγημα, με το οποίο θέλετε να πάτε σε εκλογές. Αποτύχατε παντού. Εξαπατήσατε τους πάντες και βουλιάξατε την κοινωνία κάτω από ένα βουνό φόρους. Και τώρα παριστάνετε πως είστε καθαροί και ηθικοί.

Μόνο σας μέλημα η στοχοποίηση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως μόνο μέλημα του κ. Τσίπρα και του Μεγάρου Μαξίμου είναι η επίθεση προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

"Αν στοιχειωδώς θέλατε να αποκαλύψετε την αλήθεια, γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από την διερεύνηση της υπόθεσης; Εξηγήστε μας πώς γίνεται νυν υπουργός να υπογράφει για τον εαυτό του ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα, ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί τα προηγούμενα χρόνια; Εσείς οι ίδιοι θα έπρεπε να επιδιώκετε τη διερεύνηση των πεπραγμένων του κ. Κουρουμπλή. Θα έπρεπε να το ζητήσει ο ίδιος. Όπως το ζήτησαν τα δικά μας στελέχη. Στήσατε δέκα κάλπες, για να απαλλάξετε άρον-άρον τον κ. Κουρουμπλή κ. Τσίπρα. Μέσα από τον πόλεμο λάσπης ελπίζετε να επιβιώσετε πολιτικά. Το κλίμα ακραίας πόλωσης και διχασμού έχει ήδη αρνητικές επιπτώσεις. Ποιος θα πειστεί ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας ωρίμασε;" σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά μέτωπο επίθεση στον Α. Τσίπρα

Το πλέον χαρακτηριστικό αποτύπωμα της παρέμβασης Μητσοτάκη ήταν οι ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, με χαρακτηρισμούς ιδιαίτερα οξείς. Ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα πως συμμάχησε, ουσιαστικά, στο παρελθόν με τις φαρμακοβιομηχανίες, προκαλώντας τον να φέρει στο προσκήνιο μία ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, με την οποία ζητούσε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

"Πάει πολύ να παριστάνετε κ. Τσίπρα τον αρχάγγελο της κάθαρσης, όταν πολεμήσατε τις προσπάθειες εξορθολογισμού ενός προβληματικού συστήματος. Είστε το πολιτικό γενόσημο ενός παλιού συστήματος, φτιαγμένος από τις ίδιες ουσίες του ψεύδους, του λαϊκισμού, των πελατειακών πρακτικών και της δημαγωγίας", επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα