Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι ανοιχτό κόμμα σε όσους θέλουν να έρθουν με εμάς

Με μηνύματα ενότητας και συμπόρευσης για το κοινό όραμα της επόμενης ημέρας της χώρας και της εξόδου από την κρίση, αλλά και με ένα νέο και απόλυτα διαυγές άνοιγμα προς την κοινωνία και άπαντες τους πολίτες, ανεξάρτητα από τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές συνδύασε την ομιλία του στο Μενίδι για την 43η επέτειο από την ίδρυση της γαλάζιας παράταξης, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε εφ' όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης επίθεση κατά της συγκυβέρνησης

των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που στήθηκε σε βάρος του λαού.

"Είμαστε ένα κόμμα των πολλών. Μία γνήσια λαϊκή παράταξη. Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να χωρίσουν ταξικά την κοινωνία εμείς λέμε σε όλους ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί αξίζουμε καλύτερα. Είμαι εδώ, για να μιλήσω για τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πρέπει να ξαναβρούμε την πίστη μας στους εαυτούς μας. Κανείς στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να μένει στην άκρη. 43 χρόνια από την ίδρυσή μας, η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει δυνατή. Ως παράταξη έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο. Νιώθω τη βαριά ευθύνη να τιμήσω το παρελθόν της ΝΔ, αλλά και να εγγυηθώ και το μέλλον της. Η πιο βαριά παρακαταθήκη που μας άφησε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι να κοιτάμε μπροστά. Χρέος μας είναι να αλλάξουμε όσα πρέπει. Να κοιτάξουμε μπροστά. Να πάμε μπροστά την Ελλάδα. Και τελικά να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Η ΝΔ είναι ανοιχτό κόμμα σε όσους θέλουν να έρθουν με εμάς. Σε μία εποχή απόλυτης απαξίωσης. Η ΝΔ είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Επάνω μας ακουμπούν οι ελπίδες όλων των Ελλήνων. Στην παράταξη μας θα δοθεί σύντομα και πάλι η ευθύνη να χαράξει την πορεία της πατρίδας μας. Μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη. Μαζί θα γράψουμε μία νέα ιστορία για την Πατρίδα μας”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας την πολιτική των ανοιγμάτων της οδού Πειραιώς, που θα λάβει νέα ώθηση μέσα και από τις διαδικασίες των προσυνεδρίων.

Οι βολές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου δόμησαν ένα μεγάλο κομμάτι της παρέμβασής του από το Μενίδι.

"Όλοι θυμούνται τι υποσχέθηκαν και τι έκαναν. Ανέβηκαν με υποσχέσεις για σκίσιμο μνημονίων και σήμερα τα υπογράφουν δύο-δύο. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δις και πήραν από τις τσέπες των πολιτών 15 δις. Έφεραν περισσότερη φτώχεια. Μίλησαν για διαφάνεια και διαπλέκονται σε κάθε σκιά της δημόσιας ζωής. Μίλησαν για αξιοκρατία στο δημόσιο και νομοθετούν για τα ρουσφέτια τους. Γύρισαν την Παιδεία 30 χρόνια πίσω. Βλέπουμε επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και μία επιχείρηση ελέγχου κάθε πτυχής της δημόσιας ζωής. Έδειξαν ανικανότητα στη διαχείριση κάθε κρίσης. Οι επενδύσεις εξαγγέλλονται στα λόγια και διαρκώς βαλτώνουν. Αυτή είναι η πορεία που μας έχει βάλει η σημερινή κυβέρνηση. Είδαμε υπουργούς-τζογαδόρους να χαλάνε σε μετρητά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο όσα μπορεί να σηκώσει ο πολίτης μέσα σε τρεις μήνες. Και πάνε μαζί μόνο και μόνο για την καρέκλα. Ένα αφήγημα που χτίστηκε με ψέματα, έχει πλέον αποκαλυφθεί. Με ψέματα ανέβηκαν και με ψέματα συνεχίζουν”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

-Ας κάνουν στην άκρη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε πυρά κατά του μείζονος αφηγήματος του Μεγάρου Μαξίμου για έξοδο από τα Μνημόνια. "Είναι ψέμα η δήθεν έξοδος από τα Μνημόνια. Μιλάνε για δήθεν καθαρή έξοδο. Το λένε αυτοί που έχουν υπογράψει νέα μέτρα. Που έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα. Που έχουν υπογράψει μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα. Δεν ξέρουν, δε θέλουν, δε μπορούν. Ας κάνουν επιτέλους στην άκρη”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τη γενιά των 360 ευρώ δημιούργημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.

-Στόχος μας η μείωση της ανεργίας

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ θα σταθεί στο πλευρό της κάθε οικογένειας που ζει στη σκιά και στο φόβο της εγκληματικότητας. "Πρόσφατα, η ΕΛΑΣ είχε μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Θέλω να τη συγχαρώ και δημόσια. Αυτό που πέτυχε η ΕΛΑΣ στην Κρήτη, μπορεί να το πετύχει παντού. Αρκεί να αφήσουν οι κύριοι Τσίπρας και Τόσκας την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Την ασφάλεια του μέσου Έλληνα πολίτη θα την εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και όρισε ως πρώτη προτεραιότητα του κόμματος τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. "Τους πιο αδύναμους τους στηρίζεις δημιουργώντας νέες δουλειές. Αυτό θα κάνουμε και ξέρουμε πως θα προσελκύσουμε επενδύσεις. Ξέρουμε πως θα πετύχουμε μία αναπτυξιακή έκρηξη. Στόχος μας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ο μέσος όρος της ανεργίας να πέσει στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός είναι ο στόχος μας. Παράλληλα, εμείς θα μειώσουμε τους φόρους. Ξεκινώντας από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός μίας διετίας. Για να το πετύχουμε αυτό θα συμμαζέψουμε το κράτος. Σοβαρό και σύγχρονο κράτος δε φτιάχνεις μέσα από πελατειακές σχέσεις και γραφειοκρατικές εμμονές. Το φτιάχνεις με αξιολόγηση, αξιοκρατία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σύμμαχοι σε αυτόν τον αγώνα και θέλουμε οι δημόσιοι υπάλληλοι να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά. Αλλά να αξιολογούνται και να ξέρουν πως όταν πάνε καλά θα υπάρχει κάποιος που θα αναγνωρίζει αυτήν την προσπάθεια και να την επιβραβεύει. Αυτοί που δε θέλουν την αξιολόγηση είναι αυτοί που λουφάρουν και αυτοί είναι η μειοψηφία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα