Κ. Μητσοτάκης: Εύχομαι να μην υπάρξει περαιτέρω αδικαιολόγητη κλιμάκωση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Με έμμεσες πλην σαφέστατες αιχμές κατά της κυβέρνησης για "μυστική διπλωματία" και στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει στις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ερωτήθηκε σχετικά, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί σε Μέσα Ενημέρωσης της Κρήτης.

"Δε μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια. Δε γνωρίζω τα δεδομένα. Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση. Από αυτά που γνωρίζουμε, σε περίπτωση που υπήρξε μία παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα

της χώρας είναι προφανές ότι η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να αντιδράσει, με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα. Εύχομαι να μην υπάρξει περαιτέρω αδικαιολόγητη κλιμάκωση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. Εύχομαι, επίσης, να μην επιδιώξουν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Βλέπω ότι υπάρχει μία προσπάθεια σύνδεσης αυτής της υπόθεσης με τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που υπάρχουν από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Ας μη μπλέκουμε τα δύο ζητήματα. Η ελληνική κοινωνία αντιδρά στη συμφωνία, γιατί είναι κακή. Γιατί οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς εκχώρησαν τη "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα. Οι 153 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που καταψήφισαν την πρόταση μομφής της ΝΔ, συνυπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κινούμενος σε πλαίσιο εθνικών θεμάτων επεσήμανε και πάλι ότι η ΝΔ δε θα κυρώσει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, εφόσον αυτή φτάσει στη Βουλή.

"Ο κ. Ζάεφ συστηματικά χρησιμοποιεί το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Επενδύει πολλά στο ζήτημα της "μακεδονικής" γλώσσας και εθνότητας", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι επιθυμία της οδού Πειραιώς είναι να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό. "Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει στη χώρα. Όποτε κι αν προσφύγει ο κ. Τσίπρας σε εκλογές θα χάσει. Θα υποστεί βαριά ήττα σε όλα τα μέτωπα, εάν επιλέξει το δρόμο των τετραπλών εκλογών το Μάιο. Η ΝΔ διαθέτει την πρόταση που έχει ανάγκη η χώρα. Στον πυρήνα μας έχουμε την προσέλκυση επενδύσεων. Τη μείωση της φορολογίας. Το συμμάζεμα της κρατικής μηχανής. Και ολοένα και περισσότεροι πολίτες εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία", σχολίασε, δείχνοντας, εκ νέου, την οδό των ανοιγμάτων σε όλους τους πολίτες.

ΝΔ είναι σε εκλογική ετοιμότητα εδώ και καιρό. Ακούω τους πολίτες και συνδιαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Είναι ειρωνικό ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε με ένα βίντεο να διαφημίσει την πρωτοβουλία για την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών. Παραβιάζει ανοιχτές θύρες. Το είχα προτείνει εγώ από το 2004. Κατά συνέπεια, εμείς είμαστε σε αυτή τη γραμμή εδώ και καιρό", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτοξεύοντας πυρά κατά του πρωθυπουργού και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με την άρνησή τους να ανάψουν πράσινο φως στο δικαίωμα παροχής ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

"Είπαμε μαζί με την κατάτμηση, να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονή τους. Ο κ. Τσίπρας δεν είπε ούτε μία κουβέντα. Παρέπεμψε το θέμα στις Καλένδες. Το κάνει γιατί φοβάται την ετυμηγορία τους. Η παροχή αυτού του δικαιώματος στους Έλληνες του εξωτερικού θα είναι μία από τις πρώτες δεσμεύσεις μας που θα γίνουν πράξη", τόνισε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να…σταματήσει να κοροϊδεύει τους συνταξιούχους. "Έχουμε πει ότι ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει ένα άτυπο 4ο μνημόνιο. Έχουν ψηφίσει σκληρά μέτρα, που εκτείνονται πέρα από τη λήξη του προγράμματος. Εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα της μείωσης συντάξεων και της μείωσης του αφορολόγητου. Είναι μέτρα που φέρουν την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Διακινούνται διάφορες φήμες ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να αναστείλει ή να καταργήσει τις περικοπές. Εάν μπορεί να το κάνει, ας το κάνει. Ας στηρίξει την τροπολογία που καταθέσαμε. Αλλά, ας σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τους συνταξιούχους. Και η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει τους συνταξιούχους, για να γνωρίζουν τουλάχιστον τι θα συμβεί", επεσήμανε, ενώ στράφηκε κατά των κυρίων Τσίπρα και Σκουρλέτη για την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

"Θέτουν τους εαυτούς τους απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων και περιφερειαρχών που είναι αντίθετοι με τη ρύθμιση της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ. Εύχομαι να γίνουν οι εθνικές εκλογές, πριν τις αυτοδιοικητικές, για να αλλάξουμε και πάλι τον εκλογικό νόμο", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Εύχομαι, Ελλάδας-Ρωσίας,mitsotakis, efchomai, elladas-rosias