Κ. Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία

Τη δέσμευσή του για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά επτά εκατοστιαίες μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο "summer school" της ΟΝΝΕΔ, που ανοίγει σήμερα την αυλαία του στην Κόρινθο. "Ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα

της Νέας Δημοκρατίας οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Μπορώ να δεσμευτώ, λοιπόν, για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά επτά μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεσμεύτηκε, παράλληλα και για την κατάργηση του λεγόμενου "υπο-κατώτατου" μισθού, κάνοντας λόγο για αμοιβές της ντροπής.

"Οι απολαβές των νέων θα είναι οι ίδιες με όλων των εργαζομένων. Και η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα", ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, στην ομιλία του προς τους νέους της "γαλάζιας" παράταξης έδειξε να κινείται εμφατικά στο δρόμο των ανοιγμάτων σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή, σημειώνοντας ότι το κυβερνητικό "δίδυμο της καταστροφής" Τσίπρα-Καμμένου έχει πάρει μία κατηφόρα που πολλαπλασιάζει τα λάθη και προκαλεί σπασμωδικές κινήσεις. Απηύθυνε, δε, κάλεσμα σε όλους τους νέους. "Σας καλώ σε ετοιμότητα όχι μόνο για να ηττηθεί αλλά και για να απαξιωθεί πολιτικά ο παλαιοκομματισμός που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι εκλογές θα είναι οι δικές σας εκλογές. Οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη. Και είναι η νεολαία που θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας, μίας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων σε μία αναγεννημένη Ελλάδα", είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε στο στόχαστρό του τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, την οποία και εγκάλεσε όχι μόνο για το…φτερό στο άνεμο αφήγημα της "καθαρής εξόδου", αλλά και για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το Σκοπιανό και τις κάτω από τη βάση επιδόσεις της στα καίρια ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

"98 ψυχές και χιλιάδες περιουσίες χάθηκαν στο Μάτι αφού ένα πλήρως αποδιοργανωμένο κι εντελώς διαλυμένο κομματικό κράτος, στάθηκε ανίκανο να μας προστατέψει. Παρακολουθήσαμε όλοι μία αδίστακτη κυβέρνηση που έβλεπε τι γινόταν και δεν αντιδρούσε ως όφειλε. Και που ενώ ήξερε, έκρυβε την αλήθεια ψάχνοντας να βρει πώς θα ρίξει αλλού τις ευθύνες – που ήταν εξ ολοκλήρου δικές της…Οι "εμπρηστές" του κ. Τόσκα ουδέποτε υπήρξαν, τα στοιχεία από δορυφόρο του κ. Παππά αποδείχτηκαν πλαστά και ο μηχανισμός της κ. Δούρου ήταν ανύπαρκτος, όπως δεν υπήρξε ποτέ και κανένας συντονισμός των ενστόλων…Όλα αυτά, ενώ ο κ. Πολάκης σιωπούσε παρότι από τις 9 το βράδυ τού ζητούσαν σάκους νεκρών. Τρεις ολόκληρες ώρες αργότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε τηλεοπτικό σόου, επικεφαλής συσκέψεως όπου δεν έβρισκε κανένα λάθος και ρωτούσε αμέριμνος "πότε θα πετάξουν αύριο τα αεροπλάνα". Μόνο που καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πραγματικότητα. Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί. Οι ευθύνες για αυτήν την εθνική τραγωδία θα εντοπισθούν και θα αποδοθούν", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι το Μάτι έγινε φωτογραφία της κυβέρνησης. "Ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός. Απόδειξη διάλυσης μιας χώρας, που έφτασε να θρηνεί ένα νέο παιδί κάτω από την Ακρόπολη. Και να αφήνει χωρίς νερό και ρεύμα πότε την Ύδρα, πότε την Αττική ή τη Θεσσαλονίκη και πότε την Κίμωλο", ανέφερε.

Λένε ψέματα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στοχεύοντας ευθέως το…success story πέριξ της οικονομίας, που επιχειρεί να κρατήσει στο προσκήνιο το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το μόνο που τελείωσε για τη χώρα είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. "Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, αφού το επιτόκιο των ομολόγων της είναι στο 4,4%, όταν της Πορτογαλίας είναι γύρω στο 1,9%. Και ενώ η οικονομία δεν έχει ανάσα, οι Έλληνες περιμένουν και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αυξημένο ΕΝΦΙΑ στις πιο λαϊκές συνοικίες και πρόσθετους φόρους και εισφορές. Όλα αυτά, υπό αυστηρή επιτήρηση και με δεσμεύσεις λιτότητας που έχουν υπογραφεί έως το 2060. Παρόλα αυτά, κάποιοι, αυτοί που έχουν ακόμη την εξουσία, συνεχίζουν και σήμερα το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά: να λένε ψέματα. Όμως, οι λωτοφάγοι δεν μένουν πια εδώ. Τα 100 και βάλε δις που μας στοίχισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα πληρώνουμε. Για το "λογαριασμό" αυτό σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν με εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού", είπε. Για να βάλλει κατά του οικοσυστήματος Τσίπρα-Καμμένου τόσο για το Σκοπιανό, όσο και για το πρόσφατο ρετουσάρισμα του υπουργικού συμβουλίου:

-"Είναι μία "συμφωνία", που μεθοδεύτηκε κρυφά, ερήμην του λαού και των άλλων κομμάτων. Που, στρεβλώνοντας την εθνική γραμμή είκοσι επτά χρόνων, παραχωρεί στους γείτονες "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα. Είναι μια συμφωνία που, βέβαια, η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει. Ούτε σε αυτή, αλλά ούτε και στην επόμενη Βουλή. Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι εθνικά επικίνδυνες και παράγουν αμέσως αρνητικά τετελεσμένα", είπε για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

-"Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή και με 53 πρόσωπα, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβούλιου. Είπε, λέει, να "διευρυνθεί", αλλά έψαξε στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά. Κι έψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό", επεσήμανε για τον ανασχηματισμό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη ΔΕΘ "για να πλασάρει, ξανά, μια εικονική πραγματικότητα". "Για να παραπλανήσει για μέτρα που ο ίδιος ψήφισε".

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μου

Ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε κατά του κ. Τσίπρα για το μοτίβο της άκρατης παροχολογίας που επιχειρεί να στήσει, τον κατηγόρησε για τη φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό και τη δημιουργία της γενιάς των 360 ευρώ, ενώ ήταν οξύς όσον αφορά στα παιδιά που θα μείνουν εφέτος εκτός παιδικών σταθμών. "Είναι πραγματικά απίστευτο και εξοργιστικό ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αφήσει έξω από τους παιδικούς σταθμούς της χώρας περισσότερα από 35.000 παιδιά. Δεσμεύομαι και σήμερα. Με κυβέρνηση της ΝΔ κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Τελεία και παύλα", είπε και επεσήμανε ότι:

-Από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι το δικαίωμα ψήφου στους εκτός συνόρων Έλληνες.

-Η Παιδεία θα απαλλαγεί από τους νόμους Φίλη και Γαβρόγλου και θα μπει σε νέα τροχιά, με άμεση επέκταση της τεχνολογίας σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονα μαθήματα στα σχολεία και σύνδεση των ΑΕΙ με την οικονομία.

-Επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

-Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με αξιολόγηση παντού και για όλους.

-Δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα, φοιτητική κινητικότητα μεταξύ σχολών και ειδικό βάρος στην έρευνα.

"Δεν κρύψαμε ποτέ πως συμφωνούμε με τη λειτουργία της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης…Δεν κρύψαμε, όμως, ούτε την προτεραιότητα που δίνουμε στη δημόσια εκπαίδευση. Να το περιγράψω αλλιώς: Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν "χολέρα την καριέρα". Ούτε με αυτούς που βαφτίζουν πανεπιστήμια τα ΤΕΙ με εισαγωγικό βαθμό "3”", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όρθωσε διαχωριστικές γραμμές.

Κινούμενος σε τόνους δηκτικούς κατά της συγκυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης όρθωσε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη ΝΔ και στην Κουμουνδούρου. "Αυτοί είναι οι "Μαυρογιαλούροι" των ρουσφετιών, εμείς είμαστε η παράταξη της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών", τόνισε, ενώ έδειξε και πάλι το δρόμο των ανοιγμάτων της "γαλάζιας" παράταξης.

"Αυτή η νέα αντίληψη για την οποία μιλώ, μπορεί να περιλαμβάνει πολλές τομές "τεχνοκρατικού" χαρακτήρα, είναι όμως βαθύτατα πολιτική. Γιατί προϋποθέτει εθνική ενότητα και υπέρβαση παλαιών διχασμών, ώστε η χώρα να κερδίσει το χαμένο χρόνο. Δεν προτείνει "δεξιές" ή "αριστερές" πατέντες, αλλά πρακτικές λύσεις για όλους. Και αφορά όλες τις εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, που είναι καιρός να συμπορευτούν έχοντας απέναντί τους μόνο τα ζητούμενα του αύριο", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ανέφερε προς το δρόμο προς τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα διστάσει να χτυπήσει κάτω από τη μέση με άγρια προπαγάνδα ("στόχος τους είναι οι εκλογές να είναι βρώμικες") και πρόσθεσε: "Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, δίχως συμπλέγματα. Δεν αρνούμαστε διδάγματα από λάθη, αλλά δεν επιτρέπουμε αυτά να συμψηφίζονται με τα εγκλήματα αυτής της κυβέρνησης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε χαρίζουμε σε κανέναν τις επιτυχίες μας. Επικαλούμαστε το δικό μας καινούργιο δρόμο, του εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης. Και τους πείθουμε πως η επιλογή της Ν.Δ. δεν αποτελεί, σήμερα μία στενή, κομματική επιλογή. Αλλά το δικαίωμα στην ελπίδα για την αναγέννηση της πατρίδας μας".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
μητσοτακης, μειωση, νεα δημοκρατια, νέα, summer, school, οννεδ, εκλογες, συριζα, ελλαδα, σκοπια, τσιπρας, Ακρόπολη, θεσσαλονικη, ενφια, λωτοφάγοι, δις, βουλη, εμφάνιση, ΔΕΘ, σχολεια, αει, τει, καιρος, capital, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, καμμενος, εκλογες 2012, 600 δις, αξιολογηση, ξανα, κοινωνια, δουρου, αμοιβες, λωτοφάγοι, αυλαια, δημοκρατια, εθνικη, οικονομια, προγραμμα, υδρα, φωτογραφια, ψεματα, αει, αζητητα, κυνισμος, αναγεννηση, απιστευτο, τει, αττικη, βραδυ, βρισκεται, γινει, γλωσσα, δυνατοτητα, δις, εγινε, εγκληματα, αιθουσα, ευρω, ειπε, εκπαιδευση, ελπιδα, εμφάνιση, επτα, ερευνα, ερημην, εικοσι, θεσεις εργασιας, θολο, ομιλια, κυβερνηση, λαθη, λαθος, λειτουργια, λογο, μαξιμου, ματι, νεες θεσεις εργασιας, νεολαια, νερο, νικη, οννεδ, παιδι, παιδια, πυξιδα, ρευμα, συντομα, σοου, σωληνες, ταυτοτητα, φυγη, ωρες, δικαιωμα, ελληνικα, χωρα, κρυφα, θεσεις, υλικα, ψυχες
Τυχαία Θέματα