«Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές. Kαταλαβαινόμαστε τώρα….»

Η φράση αυτή του πρώην διευθυντή της ΕΡΤ Σταύρου Καπάκου τα λέει όλα. Τον άνθρωπο αυτόν τον επέλεξε το σύστημα Τσίπρα. Στέλεχος της Αυγής, κομματικός όσο δεν παίρνει, γνώστης της πιάτσας αφού δούλεψε με επιτυχία στο Mega. Τον έστειλαν στο Ραδιομέγαρο σαν τον δικό τους άνθρωπο και τον έδιωξαν με... δικαστικό κλητήρα.

Η περίπτωση του Καπάκου δεν είναι τυχαία και δεν είναι αποκομμένη από την

κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Τα λαμόγια έχουν απομείνει στο καράβι που βουλιάζει και οι υπόλοιποι την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Όσοι μένουν κάνουν... δουλίτσες, όπως είπε και ο Καπάκος και ο νοών νοείτω. Όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΕΡΤ θα πρέπει να τα βλέπουν οι... αγωνιστές που ανέβαιναν στα κάγκελα και απειλούσαν θεούς και δαίμονες. Όλους αυτούς που μιλούσαν για χούντα του Σαμαρά και έστησαν ένα πολύ ωραίο πανηγυράκι στη Μεσογείων.

Κι αυτούς που δόλια ή άδολα «πάλεψαν» για μια καθαρή και ακηδευμόνευτη ΕΡΤ. Άραγε η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ πόσο καλύτερη είναι από την προηγούμενη; Υπήρξε κάθαρση; Πληρώνουν οι πολίτες λιγότερα για ένα κανάλι που έχει θεαματικότητα 4%; Δεν μπήκαν λαμόγια και Συριζαίοι στο Ραδιομέγαρο; Δεν έγινε παραμάγαζο του Τσίπρα, του Παππά και της Γεροβασίλη;

Πόσοι άραγε θα δαγκώσουν τη γλώσσα του μ' αυτά που έλεγαν; Και πόσο δίκιο είχαν κάποιοι να βάλουν λουκέτο σ' αυτό το σάπιο μαγαζί, έστω κι αν το έκαναν με τόσο άγαρμπο τρόπο ή έπεσαν πάνω στα «αριστερά σκυλιά» που αλυχτούσαν.

Για την ιστορία, νέος γενικός διευθυντής ενημέρωσης ανέλαβε ο Παναγιώτης Τσούτσιας, Συριζαίος από πολύ παλιά, εκλεκτός της ομάδας Παππά.

Η επιστολή του Σταύρου Καπάκου προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

«ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΜΟΡΦΩΘΗΝ…»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επί 17 μήνες δώσαμε μαζί έναν δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα. Πήραμε την ΕΡΤ από τα συντρίμμια και την κρατήσαμε όρθια.

Κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πολυτάραχης περιόδου (εκλογές – δημοψήφισμα, επίσκεψη Πάπα, επίσκεψη Πούτιν, διαπραγμάτευση, τρομοκρατικά χτυπήματα, προσφυγικό, Ολυμπιακοί Αγώνες, Σύνοδοι κορυφής, ΒΡΕΧΙΤ και άλλα πολλά).

Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι η ΕΡΤ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα γεγονότα και να δώσει με αξιώσεις τη μάχη για πραγματικές ειδήσεις, αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση.

Ελπίζω να αισθανθήκατε όλοι πιο ελεύθεροι από ποτέ αυτή την περίοδο. Γνωρίζετε καλά ότι ήμουν ένας από σας ,σας εκτιμούσα και με εκτιμούσατε. Τα γνωρίζουμε αυτά και τα σεβόμαστε όλοι.

Κρατήστε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ, για ότι πετύχαμε όλοι μαζί κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είμαι βέβαιος ότι θα συναντιόμαστε καθημερινά στην μάχη για την αυτονομία και την αξιοπιστία της ενημέρωσης, που ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά. Είναι αυτή η αντίληψη που οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της «άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες»!

Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων…

Όπως είπε ένας μεγάλος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού «η συνείδησή μας παραμένει αδιάψευστος κριτής , αρκεί να μην την έχουμε δολοφονήσει» και θέλω να πιστεύω ότι μόνο λίγες γρατσουνιές έχω στη συνείδησή μου.

Άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι.

Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές. Kαταλαβαινόμαστε τώρα….

Σας χαιρετώ, δεν σας αποχαιρετώ

Σταύρος Καπάκος»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα