ΗΠΑ πιέζουν VMRO να υπερψηφίσει τη συνταγματική αναθεώρηση

Κλιμακώνονται οι πιέσεις της αμερικανικής πλευράς για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Με ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ ζητά από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ να παραμερίσει το κομματικό καθήκον και να συμπράξει στις συνταγματικές αλλαγές στη γείτονα.

Στην επιστολή που φέρει σημερινή ημερομηνία, ο Γουές Μίτσελ αναφέρει μεταξύ άλλων: "Δεν θα πρέπει

να εκπλαγείτε από το ότι έχουμε απογοητευθεί με τις θέσεις της ηγεσίας του VMRO-DPMNE τόσο ως προς το δημοψήφισμα όσο και ως προς τα επόμενα βήματα που προβλέπονται στο Κοινοβούλιο για τις συνταγματικές αλλαγές"

"Οι πολίτες της "Μακεδονίας" από όλες τις κοινότητες, τα κόμματα περιλαμβανομένου και του δικού σας υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.", συνεχίζει ο Αμερικανός υφυπουργός για να προσθέσει: "Τώρα ήρθε η ώρα του κοινοβουλίου να κάνει το επόμενο αποφασιστικό βήμα".

"Σας παροτρύνουμε να δημιουργήσετε τον χώρο, δημόσια αλλά και ιδιωτικά προκειμένου τα μέλη του κοινοβουλίου από τον συνασπισμό σας να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές, ελεύθεροι από απειλές βίας, εκφοβισμού και εξαναγκασμούς", σημειώνει χαρακτηριστικά.

"Αυτή είναι μια ιστορικά σημαντική στιγμή για τη χώρα σας πουαπαιτεί θαρραλέα ηγεσία και ωριμότητα. Ως αληθινός φίλος και υποστηρικτής της "Μακεδονίας" σας παροτρύνουμε να αφήσετε κατά μέρος τα κομματικά σας συμφέροντα και να προωθήσετε τα κοινά στρατηγικά μας συμφέροντα και να διασφαλίσετε ένα φωτεινότερο μέλλον για τους πολίτες σας ανάμεσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια", καταλήγει η επιστολή.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα