Ηχηρό όχι κατά της λιτότητας σε Ρώμη και Μαδρίτη

Το δρόμο της ειρηνικής αντίδρασης στα μέτρα λιτότητας, αλλά και της διοργάνωσης διαδηλώσεων με χιλιάδες συμμετοχές, έδειξαν στα απαξιωμένα ελληνικά συνδικάτα οι Ιταλοί και οι Ισπανοί. Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν στη Ρώμη κατά του πρωθυπουργού Μ. Μόντι αλλά και στη Μαδρίτη κατά του Μ. Ραχόι.

Στην Ιταλία χιλιάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αριστερών κομμάτων και των συνδικάτων, κατά της σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης Μόντι. Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια καθώς και στη γειτονική χώρα φοβούνται επεισόδια από τους δικούς

τους κοκουλοφόρους οι οποίοι αποκαλούνται Black Blok.

Στη Μαδρίτη χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν το σύνθημα «παραίτηση» στην κυβέρνηση διαμαρτυρόμενη για τον σκληρό προϋπολογισμό του.

Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Δεν μας εκπροσωπούν», «περισσότερη εκπαίδευση, λιγότεροι αστυνομικοί», «ελάτε μαζί μας, μην μας κοιτάτε μόνο»,  «όχι στις περικοπές του προϋπολογισμού».

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν συνεντεύξεις διαδηλωτών οι οποίοι τονίζουν μεταξύ άλλων: «Είμαι από τα λαϊκά στρώματα. Ήρθα να διαδηλώσω επειδή μας τα παίρνουν όλα, την υγεία, την εκπαίδευση, τα σπίτια. Η κατάσταση είναι αφόρητη».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Ραχόι περνά τον προϋπολογισμό του 2013 που προβλέπει περικοπές 39 δισεκατομμυρίων ευρώ, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα