Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο πύραυλος πέρασε πάνω από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας και ενδέχεται να έπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συγκάλεσε έκτακτη κατεπείγουσα σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Εν τω μεταξύ, λεπτά μετά την εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, οι ένοπλες

δυνάμεις της Νότιας Κορέας προχώρησαν σε πυραυλική δοκιμή ως απάντηση για την προκλητική ενέργεια.

Όπως έγινε γνωστό από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκσόνγκ, μια πόλη στην επαρχία της Νότιας Πιονγκγιάν, περίπου στις 20.17 (ώρα Ελλάδας).

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε ότι βάσει μιας πρώτης εκτίμησης που έκανε, ο πύραυλος που εκτόξευσε η Πιονγκγιάνγκ ήταν ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Σάιν Νι, στη Βόρεια Κορέα. Διένυσε μια απόσταση 1.000 χλμ, προτού καταλήξει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Επιπλέον, το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι ο βορειοκορεατικός πύραυλος δεν απείλησε τις ΗΠΑ, αμερικανικά εδάφη ή τους συμμάχους τους

Νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι κατέγραψε μια "πιθανή" εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα, στις 20.30 (ώρα Ελλάδας). "Είμαστε στη διαδικασία εκτίμησης της κατάστασης και θα παράσχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες όταν είναι διαθέσιμες" είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα ενώ ο πύραυλος βρισκόταν ακόμη στον αέρα.

Νωρίτερα σήμερα, η Σεούλ είχε προειδοποιήσει ότι παρατηρήθηκε κινητικότητα σε μια βάση της Βόρειας Κορέας, ενώ δύο πηγές από την Ουάσινγκτον ανέφεραν πως αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης θεωρούν πως η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να διεξάγει μια νέα πυραυλική δοκιμή εντός ημερών.

Η τελευταία βαλλιστική δοκιμή από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόρεια Κορέα,voreia korea