Η τρόικα σταματά τις επισκέψεις-ελέγχους στην Ελλάδα!

08:46 1/4/2013 - Πηγή: Antinews

Η φήμη που κυκλοφορούσε όλο το Σαββατοκύριακο στα δημοσιογραφικά γραφεία επιβεβαιώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ο Τόμσεν και η παρέα του δεν θα έλθουν ξανά στη χώρα μας. Το πρόγραμμα εκτελείται παρά τις δυσκολίες και τα όποια θέματα καθυστερήσεων θα επιλύονται από την Task Force.

Οι δόσεις θα απελευθερώνονται, αν και εφόσον η ελληνική πλευρά έχει υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα και το αποδεικνύει. Ο σχετικός έλεγχος μπορεί να γίνεται εκ του μακρόθεν.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη και αποτελεί πρωτοβουλία της Κομισιόν κυρίως για τον εξής

επιπλέον λόγο: οι μετρήσεις δείχνουν ότι κάθε επίσκεψη του κλιμακίου δίνουν περαιτέρω τροφή στον ευρωσκεπτικισμό στην Ελλάδα, κάτι που ενοχλεί σφόδρα τις Βρυξέλλες ενώ και το ΔΝΤ δεν θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του τη χώρα μας. Καθώς βρίσκονται στα σκαριά προγράμματα άλλων χωρών και δισεκατομμύρια που το Ταμείο προτίθεται να δανείσει, η περιοδική παρουσία της τρόικας κρίθηκε μη αναγκαία.

Η ελληνική Κυβέρνηση απεδέχθη με ανακούφιση την απόφαση, τονίζοντας ότι αυτή δεν σημαίνει «χαλάρωση» στη δουλειά των Υπουργείων που είναι επιφορτισμένα με την υλοποίηση του Προγράμματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τηρεί σιγή ιχθύος, αν και παρασκηνιακά επικρατεί η άποψη ότι η τρόικα αβαντάρει την Μνημονιακή Κυβέρνηση, χαρίζοντας της με την απόφαση αυτή πολύτιμο πολιτικό χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα