Η ταξική ψήφος των κρατικιστών

Οι ψηφοφόροι δεν είναι κατσαρίδες, ευτυχώς, για να τους ρίξεις αεροζόλ και να εξαφανισθούν. Διαμορφώνουν άποψη από την τηλεόραση και μέσα από τις παρέες και τις κοινωνικές συναναστροφές. Οι περισσότεροι είναι απερίσκεπτοι και στην ψήφο τους. Νομίζουν ότι είναι επαναστάτες μόνο εάν ψηφίσουν αριστερά. Η δεξιά είναι επιλογή των λογικότερων και των πιο συγκροτημένων, κοινωνικά, πνευματικά, ιδεολογικά.

Ο Σύριζα κυβέρνησε όχι προβάλλοντας το ανύπαρκτο έργο του, αλλά ασκώντας αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία,

που δεν ασκούσε εξουσία. Τον Έλληνα, μαθημένο από τις γενναίες παροχές του παρελθόντος, που κάθε χρόνο πλούτιζε μέσα από απίστευτες εφευρέσεις των αριστερών, για να τους δίνουν διαρκώς επιδοτήσεις χωρίς αντίκρυσμα, υπερχρεώνοντας με εξωτερικό δανεισμό τη χώρα, δεν τον συγκινούν οι συντεταγμένες μιας κοινωνίας κανονικότητας, αλλά η ασυδοσία, το πλιάτσικο και η αρπακτή, γιατί δεν έμαθε να κοπιάζει για να βγάλει τον επιούσιο. Είναι θύμα ενός ανεξέλεγκτου συστήματος παροχών και παράλληλα θύτης καταστρέφοντας τις ολοκληρωμένες προτάσεις οικονομικής εξυγίανσης της κοινωνίας και ανάπτυξης με πραγματικούς όρους οικονομίας, γιατί συνήθισε στο εύκολο κέρδος και στην ρεμούλα με υποδαύλιση των πιο ταπεινών ενστίκτων του επιβίωσης.

Οι βουλευτικές εκλογές ήταν ένα μάθημα για τον ίδιο το λαό. Γιατί έγινε αντικείμενο υποδαύλισης των ταξικών ανακλαστικών του χωρίς να αντιληφθεί ότι ψήφισε χωρίς λογική σε ένα τοξικό πολιτικό περιβάλλον. Πράγμα που ευνοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συνθήματα "'Η εμείς οι πολλοί ή οι άλλοι οι λίγοι της ολιγαρχίας" έδωσαν ταξικό πρόσημο σε όλες τις δυνατότητες των πολιτικών επιλογών. Μέχρι τις πέντε το απόγευμα της Κυριακής των εκλογών η Νέα Δημοκρατία ήταν πρώτη με μεγάλη διαφορά. Σε δύο ώρες αυτοί οι δηλητηριασμένοι με το αντιδεξιό μένος, από την χρόνια αριστερή προπαγάνδα, αναποφάσιστοι προσπάθησαν να δώσουν χωρίς περίσκεψη ανάσα ζωής την καταρρέουσα αριστερά.

Ήταν λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Ακόμη και συνθήματα εκφοβισμού έγραφε ο Φίλης, στα προεκλογικά φυλλάδια, αναφέροντας "πως μπορείς να εμπιστευθείς τη ζωή σου στη Νέα Δημοκρατία;".

Σαν να είναι η ζωή των συνανθρώπων μας μόνο μέρος της πολιτικής των κομμάτων. Είναι η ολοκληρωτική κρατιστική αντίληψη που επικράτησε χρόνια και θέλει ιδεολογική μάχη και προσπάθεια χρόνων για να γίνουμε κανονικοί δημοκρατικοί πολίτες με άποψη και όχι τροχοί των οχημάτων εξουσίας των κομμάτων.

Η Ελλάδα ανέπνευσε από τον αλλοπρόσαλλο συρφετό των απατεώνων. Όσο και αν υψώνουν τη φωνή τους τόσο καταγέλαστοι γίνονται στην ιστορική εξέλιξη των γεγονότων, αφού πλέον παρέμειναν τα σκυλιά που γαυγίζουν, όταν το καραβάνι περνά και συνεχίζει το ιστορικό ταξίδι του.

Η πανστρατιά των Ελλήνων ψηφοφόρων επέλεξε την φιλελεύθερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Το μεγάλο ποσοστό του 40% αποτελεί για την εποχή, ιστορικά μεγάλη νίκη της παράταξης.

Ήταν μια στρατηγική νίκη όλων των Ελλήνων, που σκέπτονται την προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας. Οι πολυδιάσπαρτες αριστερές πολιτικές αγκυλώσεις, προτίμησαν να στοιχηθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ κρύβοντας την πολιτική ανυπαρξία τους. Κι' αν παραμένουν με το όπλο υπό μάλης, η ιστορία τους κατέγραψε συντριπτικά νικημένους και αμετανόητους.

Το δημόσιο χρέος της χώρας και η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αποτύπωση σε αριθμούς της χρεοκοπημένης νοοτροπίας των γενεών της Μεταπολίτευσης. Αρέσει ή δεν αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια. Τόσα χρόνια ζούσαμε με τα ψέματα. Καιρός να προσγειωθούμε, αλλάζοντας νοοτροπία…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα