Η ταχύτητα της Εισαγγελίας και οι ξεχασμένες "αρχειοθετήσεις" για τη Novartis

12:41 2/5/2019 - Πηγή: Antinews

Σε διάστημα λίγων ημερών, οκτώ για την ακρίβεια και ενώ μεσολάβησαν οι διακοπές του Πάσχα, από την άρση της ασυλίας του, κινήθηκε η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς η οποία καλεί για αύριο το πρωί τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Novartis.

Η κλήση στον κ. Λοβέρδο (όπως και η επικείμενη στον Μ. Σαλμά για τις "υπερκοστολογημένες" αρθροσκοπήσεις) έρχεται την ώρα που έχει μπει …στην "αναμονή" η κρίση της Εισαγγελίας

για τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται εδώ και πάνω από δύο χρόνια για την ίδια υπόθεση. Η διαφορά ταχύτητας προφανώς δεν συνδέεται με άλλους λόγους, πλην του γεγονότος ότι η δικογραφία επιστράφηκε από τη Βουλή αμέσως στην Εισαγγελία και εκείνη ήταν έτοιμη να αποστείλει την κλήση στον ελεγχόμενο πρώην υπουργό, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο το οποίο θα βρεθεί ενώπιον των αρχών για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ούτε προφανώς σχετίζεται με την συγκεκριμένη -χρονική- περίοδο καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογικό χρόνο.

Αρχειοθετήσεις

Όλα αυτά έγιναν ενώ ολόκληρη την Μεγάλη Εβδομάδα είχε βουίξει ο τόπος ότι η Εισαγγελία θα προχωρήσει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αμέσως μετά γράφτηκε πως το ίδιο θα γίνει και για τον Γιάννη Στουρνάρα. Πηγές της εισαγγελίας δεν το επιβεβαίωναν, παρά το γεγονός αφενός μεν ότι φαίνεται πως ο κύκλος των ερευνών για τα πολιτικά πρόσωπα έχει τελειώσει, αφετέρου δε γιατί όλες οι πληροφορίες έλεγαν εξ αρχής πως οι αρχειοθετήσεις έχουν δρομολογηθεί. Το ερώτημα βέβαια είναι εφόσον δεν αναμένονται νέα στοιχεία προς αξιολόγηση, γιατί δεν προχωρεί η εισαγγελία στις - τυχόν- αρχειοθετήσεις.

Μεγάλη προθεσμία

Αντ΄αυτού καλούνται (ήδη) ο Αν. Λοβέρδος και (επίκειται) ο Μάριος Σαλμάς. Ο κ. Λοβέρδος δικαιούται ως είθισται να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμαστεί, πιθανόν και για μετά τις εκλογές αφού βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Επαφίεται βέβαια στην εισαγγελία για τον χρόνο που θα του δώσει.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα