Η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ

Με το δόγμα «τσεκούρι και φωτιά» θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, του βασικού πλέον ιδεολογικού αντιπάλου της στην πορεία προς τις εκλογές και θα προβάλει έντονα τον φόβο της εθνικής περιπέτειας και άρα της πιθανής εξόδου από την ευρωζώνη.

Η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ

θα έχει ως βάση να αναδειχθεί κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιευρωπαϊκή δύναμη και, δευτερευόντως, στόχος θα είναι η επιστροφή δεξιών ψηφοφόρων, είτε όσων επέλεξαν για τιμωρητικούς λόγους να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, είτε όσων στήριξαν τους ΑΝΕΛ.

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως η ΝΔ θα επιδιώξει να κερδίσει και την ψήφο τμήματος των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ επί πολλά χρόνια με το επιχείρημα ότι είναι το μόνο κόμμα που εγγυάται την ασφαλή πορεία της χώρας εντός ευρωζώνης.

Ο Αντώνης Σαμαράς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τον βασικό παράγοντα στον οποίο στηρίζεται το σύστημα εξουσίας, ώστε να αποτελέσει η ΝΔ το ανάχωμα στην επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και θα προτάξει το σύνθημα «πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά εντός Ευρώπης».

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η γαλάζια επικοινωνιακή αντεπίθεση για να αναδειχθούν οι αντικρουόμενες και ανεδαφικές, όπως λένε στη ΝΔ, θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα