Η πλατεία είναι εδώ και εκδικείται Αλέξη. Γεμίζει ξανά με αυτούς που κορόιδεψες

Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές προπηλακίζονται, αγρότες μπουκάρουν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, τα σπάνε και τα καίνε. Στελέχη της αριστεράς που μας κυβερνά υβρίζονται, τρέμουν να πάνε στην επαρχία, δεν μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη είχε προγραμματιστεί εκδήλωση για το ασφαλιστικό στην οποία θα μιλούσε ο Κατρούγκαλος και μόλις άκουσαν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ετοιμάζουν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο, ανακοίνωσαν την αναβολή.

Είναι

πλέον θέμα χρόνου να πέσει ξύλο. Από το «ουστ γαϊδούρια», «καραγκιόζηδες», «ψεύτες» και τα άλλα κοσμητικά επίθετα, πολύ σύντομα θα δούμε και χειροδικίες. Δυστυχώς για την ελληνική δημοκρατία και για την κοινωνία θα ζήσουμε περιστατικά σαν κι αυτά που ζήσαμε από το 2009 και μετά. Αλλά και φαινόμενα σαν κι αυτά που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν συχνά.

Η πολιτική βία είναι καταδικαστέα από παντού. Και δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση από την κρίση. Βεβαίως όλα τα κόμματα θα πρέπει να καταδικάζουν τέτοια περιστατικά.

Όμως ας πούμε και ορισμένες αλήθειες για τη βία και τον ΣΥΡΙΖΑ:

•Αυτά που βλέπουμε και θα δούμε είναι απλά η... εκδίκηση της πλατείας. Οι Αγανακτισμένοι που ο ΣΥΡΙΖΑ πριμοδότησε τα τελευταία χρόνια για να κερδίσει την εξουσία τώρα στρέφονται εναντίον του. Πληρώνει ο Τσίπρας τα επίχειρα της βρόμικης πολιτικής που ακολούθησε όταν άναβε τη φωτιά στην κοινωνία.

•Πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το ψέμα του. Το ομολόγησε ο υπουργός του Σγουρίδης. Είπε ότι ο Τσίπρας όπως και άλλοι πρωθυπουργοί κορόιδεψαν τον αγροτικό κόσμο. Ε, λοιπόν, μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη τρεις και η κακή του ώρα. Πόσο να αντέξει την κοροϊδία ο κόσμος. Και να πούμε και το άλλο: Το ηθικό πλεονέκτημα, η ελπίδα που δημιουργούσε η Αριστερά που ποτέ δεν είχε κυβερνήσει, είναι αυτά που εξοργίζουν πιο πολύ τους πολίτες. Διότι αν καταδικάστηκε το παλαιό πολιτικό σύστημα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για όσα είχαν κάνει, η Αριστερά ήρθε με μόνιμη επωδό ότι θα τα αλλάξει όλα, θα λέει την αλήθεια στον κόσμο, δεν θα τον κοροϊδεύει, δεν θα είναι πολιτικός απατεώνας. Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να φέρουν όλη την κοινωνία εναντίον τους.

•Σε κάθε επεισόδιο αυτοί που φωνάζουν στους βουλευτές ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λένε το εξής: «Μαζί δεν ήμασταν στα μπλόκα; Μαζί δεν φωνάζαμε γερμανοτσολιάδες την προηγούμενη κυβέρνηση; Μαζί δεν τους δέρναμε και δεν τους βρίζαμε;» Αυτές οι κουβέντες είναι όλα τα λεφτά. Μαζί ήταν όταν η Ελλάδα γινόταν μπάχαλο. Μαζί τα καίγανε, μαζί τα βρίζανε, μαζί τα απαξιώνανε όλα για να έρθουν στην εξουσία. Δε φταίει λοιπόν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Φταίνε και οι αγανακτισμένοι σήμερα πολίτες που τον πίστεψαν, που συνασπίστηκαν μαζί του, που κατέστρεψαν την τελευταία ευκαιρία που είχε η Ελλάδα το 2014 για να βγει από την κρίση.

Η πλατεία είναι εδώ και εκδικείται Αλέξη. Γεμίζει ξανά με αυτούς που κορόιδεψες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα