Η ώρα της Δικαιοσύνης

13:10 2/9/2017 - Πηγή: Antinews

Πολύς ντόρος σηκώθηκε από την αποκάλυψη του Antinews για τα σκάνδαλα διαφθοράς που είναι θέμα χρόνου να βγουν στο φως. Σίγουρα πολλοί στην κυβέρνηση θα είδαν το εαυτό τους σ’ αυτά που γράψαμε, όμως, ένας είναι ο… ζημιάρης και ξέρει αυτός για τις λαδιές που έχει κάνει. Όπως, και αρκετοί τραπεζίτες έχουν γνώση του τι έχουν κάνει και ποιοι μπορούν να πιαστούν στη φάκα αυτών που ερευνούν τα πάντα.

Μην ξεχνάμε ότι όλες οι τραπεζικές κινήσεις, πολιτικών και τραπεζικών,

ελέγχονται πλέον από τον ESM που δεν μπορεί να αφήνει μια χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι την ώρα που ζητά συνέχεια δανεικά. Να και σε κάτι που κάνει καλό το μνημόνιο.

Επειδή πολλοί ρωτούν και… ανησυχούν, ας περιμένουν. Στο κάτω – κάτω δεν είναι δουλειά των δημοσιογράφων να βγάζουν τ’ άπλυτα στη φόρα πριν αυτά πάνε για μπουγάδα στον εισαγγελέα.

Όμως, επειδή πρόκειται για καραμπινάτα σκάνδαλα, από αυτά που βάζουν φυλακή μεγαλόσχημους και ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό, καλό είναι να θυμίσουμε το ρόλο των δικαστών. Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα πάρει τους καυτούς φακέλους στα χέρια της. Αυτή θα πρέπει να ασκήσει τις διώξεις, να κάνεις τις ανακρίσεις, βεβαίως να στείλει στη Βουλή τις δικογραφίες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Κι αυτά όλα οφείλει να τα κάνει με ταχύτατες διαδικασίες, όχι με καθυστερήσεις πολύμηνες που δίνουν στο χρόνο στον κατηγορούμενο να καλύψει τα ίχνη του, να προετοιμαστεί κατάλληλα, να απειλήσει βεβαίως προκειμένου να την γλιτώσει.

Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης και δεν πρέπει να «κωλώσει» κανείς δικαστής με τα ονόματα που θα βγουν στο φως, από κανένα κόμμα, από καμιά τράπεζα, από καμιά οικογένεια.

Επειδή διαβάζουμε σε φιλοσυριζαίϊκαsiteότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται να κάνει αρένα το πολιτικό σκηνικό και να ξαναμιλήσει για Siemens, για εξοπλισμούς και άλλες τέτοιες ανοησίες που τις έχει πει χιλιάδες φορές στη Βουλή, του λέμε το εξής. Δεν είναι θέμα συμψηφισμών τα όσα βγουν στο φως. Όποιος έχει πιαστεί με την γίδα στην πλάτη να πάει φυλακή. Τελεία και παύλα. Να δει επιτέλους κι ο κόσμος πόσο ηθική είναι η αριστερά, πριν και μετά την ανάληψη της εξουσίας. Ποιοι ήταν οι ταμίες της, πόσα χρήματα διακινήθηκαν, τι έγινε πριν και μετά τα capital controls και άλλα τέτοια όμορφα κι ωραία.

Αλλά είπαμε. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα και χωρίς να φοβηθεί κανέναν. Ούτε τη Θάνου που εντελώς τυχαία πήγε στο Μαξίμου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα