Η Ντόρα για υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ;

11:05 2/7/2014 - Πηγή: Antinews

Με τίτλο Κούρσα διορισμών: τα διακυβεύματα του επόμενου ευρωπαϊκού δείπνου και με υπότιτλο Οι 28 θα συναντηθούν στις 17 Ιουλίου για να καταλήξουν στους διαδόχους του Ρομπάι και της Άστον δημοσιεύεται άρθρο στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics.

Εκεί λοιπόν έχει την τιμητική της και η Ελλάδα ή για να ακριβολογούμε η Ντόρα η Εξερευνήτρια. «Για τη θέση αυτή όμως, σημειώνει το Europolitics, το προφίλ της Ελληνίδας πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννηφαίνεται να ενδιαφέρει

τον Ρομπάι. Στο στάδιο αυτό, γίνονται επίσης αναφορές και στη Βουλγάρα Επίτροπο Γκεοργκίεβα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Αυτή λοιπόν την αναφορά την πήραν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που έχουν αγαστές σχέσεις με το Μητσοτακέικο και το ανήγαγαν σε σημαντική είδηση. «Φαβορί η Ντόρα για υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ», έγραψε το ένα. «Σε υψηλή θέση στην Ευρώπη η Ντόρα», έγραψε το άλλο.

Μα καλά, οι Ευρωπαίοι έχουν εκτιμήσει τόσο πολύ τις ικανότητες της κ. Μπακογιάννη κι εμείς κοιμόμαστε; Θεωρούν τη Ντόρα ικανή για τη θέση της Ύπατης Αρμοστού της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (με πενταετή θητεία) ενώ εμείς την έχουμε απαξιώσει τόσο πολύ;

Δεν έχει καταλάβει ο Σαμαράς τι «διαμάντι» έχει δίπλα του και το αφήνει έτσι ακατέργαστο ενώ οι Ευρωπαίοι έρχονται να μας το κλέψουν. Αλλά από την άλλη μήπως τώρα που είναι περίοδος μεταγραφών να είναι η ευκαιρία για να την «ξεφορτωθούμε» εμείς εδώ στην Ελλάδα που τη θεωρούμε «παλτό»; Κι ας μας τραγουδάνε μετά οι Ευρωπαίοι εκείνο το παλιό παιδικό τραγούδι «σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο – Μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα