Η μαύρη νύχτα του Γκουαρδιόλα

Η Ρεάλ καλπάζει για το 10ο τρόπαιο στο Τσάμπιονς Λίγκ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα ψάχνει τρύπα στοπ Μόναχο να κρυφτεί. Το 0-4 το βράδυ της Τρίτης στη Μπάι Αρίνα θα μείνει για πάντα αξέχαστο στους οπαδούς της «Βασίλισσας» όχι μόνο γιατί σφράγισαν εκκωφαντικά την πρόκρισή στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο αλλά και γιατί διέσυραν έναν μεγάλο εχθρό με τον οποίο είχαν προηγούμενα από τον προηγούμενη θητεία του στην Μπαρτσελόνα , τόσο ως παίκτης όσο κι ως προπονητής.

Ο Πεπ

Γκουαρδιόλα έζησε το βράδυ της Τρίτης την χειρότερο ίσως νύχτα της ζωής του και προφανώς θα κάνει πολύ καιρό για να συνέλθει. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του Καταλανού τεχνικού δευτερόλεπτα μετά το 4ο γκολ της Ρεάλ και 2ο του Ρονάλντο, όταν καθισμένος στον πάγκο έπιανε με απελπισία το κεφάλι του προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει.

Λίγο αργότερα βέβαια κι αφού τα πάντα είχαν τελειώσει για τους Βαυαρούς ο Γκουαρδιόλα ως άρμοζε πήρε την ευθύνη του αποκλεισμού και της βαριάς ήττας πάνω του. «Δεχθήκαμε τα δύο πρώτα γκολ από στημένα, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίξαμε πάρα πολύ άσχημα και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο χάσαμε. Επίσης παίξαμε πάρα πολύ άσχημα όταν είχαμε την μπάλα. Κι αυτό είναι δικό μου φταίξιμο, δική μου ευθύνη. Κι όταν παίζεις άσχημα με την μπάλα, αμύνεσαι και άσχημα».

Τον προπονητή της Μπάγερν παρηγόρησε ο μεγάλος θριαμβευτής της βραδιάς ο Ιταλός τεχνικός της ρεάλ Κάρλο Αντσελότι «Δεν τελειώνει τίποτα εδώ. Η φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρδιόλα θα συνεχιστεί γιατί αποφέρει πολλά αποτελέσματα».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα