Η Λεπέν στον Πύργο του Τραμπ

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς και επίδοξη πρόεδρος Μαρίν Λεπέν εθεάθη στον Trump Tower, την Πέμπτη, αν και αρνήθηκε να πει αν ήταν εκεί για να συναντηθεί με τον νέο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Εκπρόσωποι του νεοεκλεγέντος προέδρου δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για σχόλιο σχετικά με την παρουσία της εκεί, αλλά ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Σον Σπάισερ, έγραψε στο Twitter ότι δεν βρισκόταν εκεί για να συναντηθεί με τον Τραμπ ή με την ομάδα του.

Η Λεπέν,

ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, μπήκε σε έναν ανελκυστήρα στο κτίριο, σύμφωνα με έναν μάρτυρα. Επίσης, νωρίτερα μιλούσε με τρεις άνδρες στο κτίριο, ένας εκ των οποίων ήταν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Λουί Αλιό, και αρνήθηκε να πει αν ήταν εκεί για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Η εκστρατεία της Λεπέν επιβεβαίωσε την πολυήμερη επίσκεψή της στη Νέα Υόρκη σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη που μεταδόθηκε στο Παρίσι νωρίτερα την Πέμπτη, αλλά την χαρακτήρισε ιδιωτικό ταξίδι. Ο Τραμπ έχει συναντηθεί με διάφορες προσωπικότητες στη Νέα Υόρκη πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20ης Γενάρη.

Στο μεταξύ, σε μία νέα έκθεσή της, η ομάδα Human Rights Watch αναφέρει τόσο τον Τραμπ όσο και την Λεπέν, προειδοποιώντας ότι η άνοδος των λαϊκιστικών ηγετών απειλεί τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα. Η έκθεση ανέφερε ως κινδύνους τη νίκη του Τραμπ, καθώς και την κίνηση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με επικεφαλής τον Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος έχει επαινεθεί από τον Τραμπ.

Η Λεπέν, το κόμμα της οποίας υποστηρίζει αντιευρωπαϊκές και αντι-μεταναστευτικές απόψεις, αναμένεται να κερδίσει αρκετές ψήφους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο και να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 7 Μαΐου.

Μια εβδομάδα μετά τη νίκη του Τραμπ, η Λεπέν είπε ότι ο Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν "θα ήταν κάτι καλό για την παγκόσμια ειρήνη".

reuters.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα