Η Κολομβία είναι... παράδεισος!

Η παρωδία, που πλέον έχει γίνει δράμα, με τις τηλεοπτικές άδειες έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Μέθοδοι μαφίας, εκβιασμοί, δωροδοκίες, βόμβες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.

Κι ενώ το μόνο που μένει να ξεπροβάλλει είναι η φιγούρα του Ντον Κορλεόνε, ο δικός μας, ο τοπικής εμβέλειας Κορλεόνε Παπάς, συνεχίζει να μιλά για διαφάνεια και πάταξη της διαπλοκής.

Η πρώτη πράξη του δράματος ξεκίνησε με τον διαγωνισμό όπου έφυγαν οι παλιοί διαπλεκόμενοι, οι νταβατζήδες και οι «πουλημένοι»

στον σύστημα μόνο και μόνο για να έρθει ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης. Παρ' ολίγον και ο Καλογρίτσας αλλά έμεινε από... λάστιχο και από λεφτά.

Η δεύτερη πράξη παίζεται στα δικαστήρια και δυστυχώς είναι πιο βρόμικη από την πρώτη. Πληροφορίες αναφέρουν απόπειρα εκβιασμού δικαστικού.

Μην ξεχνάτε ότι δεν παίζεται μόνον η τιμή του Παππά και του Τσίπρα αλλά και η... τιμή των επιχειρηματιών που θα γίνουν καναλάρχες.

Βόμβα μπαίνει αιφνιδιαστικά στο σπίτι της εισαγγελέως Τατσάνη, μια βόμβα - μήνυμα την ίδια στιγμή που παίζονται πολλά στο χώρο της Δικαιοσύνης. Κανείς δεν είπε ότι η δικαστής έμενε στα σύνορα Εξαρχείων – Αμπελόκηπων και σε σπίτι που δεν θα το έλεγες και πολυτελές. Αν έμενε στην Κηφισιά η... αριστερή επικοινωνιακή αρλούμπα θα την είχε ξεσκίσει.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, φόρα παρτίδα και χωρίς αιδώ γίνονται συναλλαγές κυβέρνησης και δικαστών. Δίνονται αναδρομικά από 2.500 έως 15.000 ευρώ σε χιλιάδες δικαστές. Αιφνιδιαστικά αποφασίζονται και προσλήψεις στο δικαστικό σώμα ενώ ανοίγει ένα μείζον θέμα με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Και γιατί ανοίγει ενώ είναι καταφανώς αντισυνταγματικό κάτι τέτοιο; Μήπως για να αποτελέσει αντικείμενο της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης; Μήπως δηλαδή το θέμα ανακινήθηκε από την Θάνου όχι για τη δική της θητεία ή του Σακελλαρίου του ΣτΕ αλλά για την επόμενη γενιά δικαστών; Μήπως κλείνει το μάτι ο Τσίπρας στη Δικαιοσύνη του μέλλοντος;

Όλα αυτά δεν έχουν μεγάλη σημασία. Η μεγαλύτερη είναι ότι η Δικαιοσύνη έβγαλε, με τη βοήθεια της κυβέρνησης, το μαντίλι από τα μάτια και βλέπει. Δυστυχώς έχει απλώσει το χέρι και ζητά και δικάζει κατά το δοκούν. Και την ημέρα που κρίνονται οι τηλεοπτικές άδειες, και κατά πολλούς η τύχη της κυβέρνησης, κάποιος απειλεί με βόμβα το ΣτΕ ενώ διαρρέονται πληροφορίες ότι ο εισηγητής είπε ότι είναι απαράδεκτες οι προσφυγές των καναλιών.

Πώς είναι δυνατόν μια καταφανής αντισυνταγματικότητα να μετατρέπεται σε παιχνιδάκι στα χέρια κάποιων; Πώς οι δικαστές αυτοί θα βγάλουν μια απόφαση δίκαιη έπειτα από όλα όσα έχουν συμβεί;

Το κακό δεν είναι αν η κυβέρνηση χάσει ή κερδίσει αυτή τη μάχη. Το κακό είναι ότι έχει διαρραγεί οριστικά η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη. Κι αυτό δύσκολα αναπληρώνεται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα