Η κληρονομιά του 3%

Αν μπορούσε να γίνει ένα μυστικό γκάλοπ στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα «μισείτε την Αστυνομία και γενικώς την έννομη τάξη», το ποσοστό θα ήταν… σταλινικού τύπου. Θα έπαιρνε 98% όπως και ο Καντάφι στη Λιβύη. Οι αστυνομικοί είναι για τους Συριζαίους ο ταξικός και ιδεολογικός εχθρός. Ακόμη και τώρα που είναι στην εξουσία παθαίνουν

αλλεργία με τη στολή. Δεν θέλουν να τους βλέπουν βρε παιδί μου. Αισθάνονται μια σιχασιά για κάθε τι μπορεί να φέρει την τάξη και να επιβάλει το νόμο σε μια χώρα που φημίζεται για την πολυνομία της αλλά και για την τάση της να μην εφαρμόζει κανένα μέτρο και κυρίως να μην έχει ούτε ιδεολογικούς ή άλλους φραγμούς στις πράξεις που κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο DNA του το μίσος για την Αστυνομία και ταυτόχρονα μια συμπάθεια για τους αναρχικούς που κάνουν αντίσταση, έστω κι αν καταστρέφουν ή σκοτώνουν. Είναι η κληρονομιά του 3% που δε μπορεί να φύγει από πάνω τους, ακόμη κι αν έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Αν ήταν δυνατόν θα καταργούσαν την Αστυνομία και θα έλυναν τα προβλήματα καλώντας σε διάλογο… τις συλλογικότητες, τους μπαχαλάκηδες, τους κακοποιούς, τους τρομοκράτες. Αν π.χ. ο Βλαστός ή ο Στεφανάκος σκότωναν κάποιον ή έκλεβαν καμιά τράπεζα θα μπορούσαν να τους φωνάξουν στο Δημόσιας Τάξης να λύσουν το πρόβλημα χωρίς παρουσία ή δράση της Αστυνομίας.

Η κληρονομιά του 3% ήταν αυτή που κυριάρχησε το 2008 όταν κάηκε όλη η Ελλάδα. Τότε ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη του χάους έναντι του κράτους και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενεργό συμμετοχή σ’ αυτήν. Από εκεί ξεπήδησαν οι σημερινοί τρομοκράτες ή… απαλλοτριωτές τραπεζών κι όχι ληστές. Γιατί ο καλός και ιδεολόγος επαναστάτης δεν κλέβει τράπεζες, τις απαλλοτριώνει γιατί είναι όργανα του καπιταλισμού. Σκοτώνει και κανέναν τραπεζικό υπάλληλο γιατί τόλμησε να βγάζει το ψωμί του σε κάποιο υποκατάστημα.

Αν η Αστυνομία του κ. Παυλόπουλου είχε νικήσει το 2008 τους μπαχαλάκηδες ίσως τώρα να μιλούσαμε διαφορετικά.

Από τη μήτρα της καταστροφής ενισχύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε εξουσία αλλά το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» δεν το ξέχασε ποτέ. Προεκλογικά μέχρι και κατάργηση των ΜΑΤ υπόσχονταν, άσχετα αν δεν τους βγήκε γιατί η οργή του κόσμου έπρεπε κάπως να αντιμετωπιστεί. Με οδοφράγματα στην Ηρώδου Αττικού, με ξύλο και δακρυγόνα όταν χρειάστηκε να προστατευτεί η…αριστερή επανάσταση.

Είχαν υποσχεθεί ότι θα καταργήσουν και τους αστυνομικούς από συνοδείες πολιτικών και άλλων επωνύμων. Όμως, επειδή τους μισούς αποφάσισαν να αυξήσουν τις… ορντινάτσες αστυνομικούς. Ο Φλαμπουράρης που στα νιάτα του έβλεπε αστυνομικό και του πέταγε πέτρες τώρα έχει καμιά 80αριά να τον προστατεύουν. Κι άλλοι… επαναστάτες του γλυκού νερού έχουν για προστασία αστυνομικούς γιατί «μπορεί να μην τους χωνεύουμε, αλλά αν φάνε καμιά σφαίρα για εμάς καλό είναι».

Ήρθαν στην εξουσία, κατάργησαν την ομάδα ΔΕΛΤΑ αφήνοντας το κέντρο στο έλεος των αναρχικών. Ήθελαν να καταργήσουν και τη ΔΙΑΣ και τα ΜΑΤ και να φτιάξουν μια αστυνομία αφοπλισμένη. Το έλεγαν προεκλογικά επισημαίνοντας ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε επεισόδια θα γίνονται, ούτε εγκλήματα. Διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Τώρα λοιπόν, η σιχασιά για τους ένστολους βγαίνει από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Συλλαμβάνονται ληστές και τρομοκράτες και οι Συριζαίοι τα βάζουν με την αστυνομία που τους συνέλαβε θέλοντας να τους «ευνουχίσει» για να μην κάνουν τη δουλειά τους. Ειλικρινά, αυτό το μίσος δεν πρέπει να συνεχιστεί, βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας και δίνει πάτημα στην ελαφρά και βαριά τρομοκρατία να καταλάβουν την Ελλάδα.

Το 2008 το κράτος ηττήθηκε, οι Νέρωνες της αριστεράς και του αναρχικού χώρου έκαψαν την Ελλάδα. Τα επόμενα χρόνια συνέχισαν τη δράση τους στοχοποιώντας πάντα τους αστυνομικούς. Τώρα οι συνιστώσες της κυβέρνησης ξαναβγάζουν το κακό τους πρόσωπο. Αλλά αν δε θέλουν την Αστυνομία για ιδεολογικούς και ταξικούς αγώνες ας το πουν. Ας ενημερώσουν τον κόσμο πότε είναι καλοί και πότε κακοί οι… μπάτσοι. Μέχρι τότε ας τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα