Η κίτρινη κάρτα του Πάπα

Το καμπανάκι στον αθλητισμό κι όχι στο Βατικανό επέλεξε να χτυπήσει ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψη των ηγετών των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ανάμεσα στους οποίους και ο δικός μας Σπύρος Καπράλος πριν από λίγες ημέρες στη Ρώμη.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας δεν έμεινε στα τυπικά , έδειξε ότι γνωρίζει καλά το χώρο του αθλητισμού όπως φάνηκε και από την συμβουλή που τους έδωσε -βγάζοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς κίτρινη κάρτα- για να κρατήσουν καθαρό τον αθλητισμό και να ελαττώσουν τα στοιχεία του επαγγελματισμού. « Ο αθλητισμός κυριαρχείται σήμερα από οικονομικά

κίνητρα και κατά συνέπεια ο στόχος είναι μόνο η νίκη με κάθε κόστος. Αυτό περιλαμβάνει το ρίσκο να θεωρηθούν οι αθλητές ως υλικό από το οποίο προέρχονται τα κέρδη».

Για να προσθέσει με την σοφία που τον διακρίνει «ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα αρμονία. Αλλά αν τα χρήματα και η επιτυχία επικρατήσουν ως στόχος τότε η αρμονία θα θρυμματιστεί».

Παρόντες στην επίσκεψη στο Βατικανό ήταν ακόμη επίσης ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ αλλά και ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ

Keywords
Τυχαία Θέματα