Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα "ξεκλειδώνει" τον ανασχηματισμό

"Ο κύβος ερρίφθη" και ο ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Δευτέρα, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που αποφασίστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, θα εκλέξει τον νέο γραμματέα που θα οδηγήσει το κόμμα στις κάλπες.

Αυτό τουλάχιστον αναμένεται να συμβεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος "ξεκλειδώνει" ουσιαστικά τον ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης ήταν στρατηγικού χαρακτήρα και αφορούσε ουσιαστικά το πώς θα ισχυροποιηθεί το κόμμα για να αντιμετωπίσει τα αυξημένα καθήκοντα της επόμενης περιόδου. Αυτό που συζητήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι και ενόψει των πολλαπλών εκλογικών μαχών του επόμενου διαστήματος, το κόμμα πρέπει να είναι αντίστοιχο των προσδοκιών, να διορθώσει αδυναμίες και να είναι σε θέση να υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο με κύριους άξονες την ανάπτυξη, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, της νεολαίας κ.ο.κ.

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής:

"Παρά τις φήμες και τα σενάρια που επί ημέρες έφεραν τον Πάνο Σκουρλέτη να "μετακομίζει" από την Κυβέρνηση στο Κόμμα και να αναλαμβάνει χρέη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ , νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν ότι τέτοιο θέμα πλέον δεν είναι υπό συζήτηση.

Και τούτο, γιατί ο κ. Σκουρλέτης δεν φαίνεται να αποδέχεται την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

ως "ισχυρή" εναλλακτική λύση, εμφανίζεται πρόσωπο της γενιάς του Πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται ήδη πολύ... κοντά στον Α. Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συγκληθεί Δευτέρα- Τρίτη, οπότε και θα γίνουν τα "αποκαλυπτήρια" για τον νέο γραμματέα του κόμματος.

Άλλες πηγές, αναφέρουν ότι η συνεδρίαση της Κ.Ε θα προηγηθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων για τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος τοποθετείται πλέον χρονικά από την προσεχή Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Παραλλήλως ορθάνοιχτο είναι το ενδεχόμενο της αξιοποίησης καραμανλικών στελεχών ( όπως η Κατερίνα Παπακώστα) στο νέο υπουργικό συμβούλιο με το "άνοιγμα" να ...χρεώνεται στον Πάνο Καμμένο ώστε να "μεταβολιστεί" και ευκολότερα από το κόμμα.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε στις 21:45 μετά από 4 ώρες συνεδρίασης".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα