Η «καθαρή έξοδος» και η μυστική διπλωματία στο στόχαστρο της ΝΔ

Οικονομία και εθνικά θέματα είναι το δίπολο όπου θα εστιάσει η ΝΔ μέχρι τη «φιέστα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση στις 20 Αυγούστου.

Με περιοδείες αλλά και με συχνές δημόσιες παρεμβάσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει στην ανάδειξη της αλήθειας, όπως αναφέρουν από την οδό Πειραιώς, τόσο για την «έξοδο από το Μνημόνια» όσο και για τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου

στους χειρισμούς της στην εξωτερική πολιτική.

Παράλληλα, με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η κατάρτιση των ψηφοδελτίων ώστε να είναι έγκαιρα έτοιμα καθώς στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα. Οι βουλευτές της Β’ Αθηνών και της περιφέρειας ξεκινούν άμεσα τον προεκλογικό τους αγώνα επιλέγοντας και τον τομέα όπου θα είναι υποψήφιοι μετά την κατάτμηση ενώ διεργασίες γίνονται και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Η μυστική διπλωματία των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είχε ήδη ως αποτέλεσμα την εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια. Εκπληκτοι οι πολίτες μαθαίνουν τώρα ότι μια αντίστοιχη συμφωνία προωθείται και με την Αλβανία», ανέφερε η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της: «Καλούμε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσουν άμεσα τη Βουλή για τι ακριβώς συζητούν εν κρυπτώ με τα Τίρανα. Αρκετά στοίχισαν στην Ελλάδα οι πάσης φύσεως διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα, κρυφές και φανερές».

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μέχρι τον ερχόμενο Μάιο και μάλιστα σε κλίμα πόλωσης και νέων ανέφικτων υποσχέσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από εδώ και πέρα θα έχουμε «λιγότερα λεφτά από τους πιστωτές, αλλά και αυξημένη εποπτεία από τη μεριά τους. Ενώ από τη δική μας μεριά, λόγω της καταστάσεως που περιγράφει η Κομισιόν, θα υπάρχουν, προνομοθετημένα άλλωστε, σκληρά μέτρα». «Ε, όλο αυτό, όπως και να το ονομάσουμε, οι Ελληνες πολίτες ξέρουν ότι είναι ένα 4ο Μνημόνιο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Χατζηδάκης («Παραπολιτικά») ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε («ΒτΚ») ότι οι εθνικές κάλπες θα γίνουν νωρίτερα από τον Μάιο, μετά την εξέλιξη στο Εurogroup.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο γραμματέας Π.Ε., Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε (Real News) πως στο 3ο Μνημόνιο δε συμπεριλαμβάνονταν περικοπές των συντάξεων και κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να καταστήσει τους συνταξιούχους έρμαιο των επικοινωνιακών παιχνιδιών του κ. Τσίπρα: «Πρώτοι ταχθήκαμε εναντίον των νέων περικοπών στις συντάξεις. Από εκεί και πέρα υπάρχει αυτή η στυγερή πλειοψηφία των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ψηφίζουν τα πάντα. Εχουν ψηφίσει το Σκοπιανό, έχουν ψηφίσει μείωση συντάξεων, θα ψηφίσουν 4ο Μνημόνιο και κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα ψηφίσουν», σχολίασε.

Επίσης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. εξέφρασε τη βεβαιότητα για νίκη του κόμματος στις εκλογές. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοίξει διάλογο με όλους τους Ελληνες και ιδιαίτερα με εκείνους που αισθάνονται προδομένοι από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., αλλά και με όλους όσοι ζητούν υπευθυνότητα, συνέπεια, σοβαρότητα, ελπίδα και όραμα. Η Ν.Δ. δεν απειλείται από θνησιγενή σχήματα που προσπαθούν να «φυτρώσουν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και που ενθαρρύνονται από συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα. Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν: Εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές! Θα μεταβληθεί σε μια μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης».

Η ανόρθωση της Ελλάδας περνάει μέσα από την ανάπτυξη, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας (ΑΠΕ): «Το κράτος μας οφείλει να εγγυάται κοινωνική ευημερία και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες. Και αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος. Χρειάζονται σχέδιο, δουλειά και όραμα. Οι περικοπές και οι φόροι είναι η εύκολη λύση για τους οπορτουνιστές της κυβέρνησης, που το μόνο το οποίο τους νοιάζει είναι η παραμονή στην καρέκλα». Σχετικά με τα κόμματα στα «δεξιά» της Ν.Δ. ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Για να έχει νόημα η ίδρυση ενός κομματικού φορέα, θα πρέπει αυτός να υπηρετεί βαθύτερες πολιτικές ανάγκες της κοινωνίας και να μην εδράζεται σε προσωπικές φιλοδοξίες ή στρατηγικές. Γνώμη μου είναι ότι η Νέα Δημοκρατία οδεύει στο να καλύψει όλο το πολιτικό φάσμα από τη Δεξιά, την Κεντροδεξιά και το Κέντρο, μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς».

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα