Η γη της ελιάς, η αρχαία Ολυμπία και η (κατά Θουκυδίδη) «αμεριμνησία του νικητή»

Η πρόταση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου για παραγωγή ελαιόλαδου από ελιές μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας υιοθετήθηκε αμέσως από τον πρωθυπουργό και διατυπώθηκε δημόσια (προηγουμένως είχε συμφωνήσει και η υπουργός Πολιτισμού!).

Είναι ο ίδιος υπουργός Επικρατείας που (ακριβώς μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 3 Νοεμβρίου) είχε διατυπώσει την άποψη (στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ) ότι δεν χρειαζόμαστε ένα «πολυτελές δημόσιο σύστημα υγείας» ούτε «πάρα πολλές ΜΕΘ» για τις οποίες μετά την πάροδο της πανδημίας

«θα εκλείψει ο λόγος να υπάρχουν».

Και ο υπουργός Επικρατείας τα έλεγε αυτά ενώ τα δελτία ειδήσεων μετέδιδαν τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών (το Σ/Κ έφτασαν τους 80) στα νοσοκομεία σχεδόν όλης της χώρας.

Είναι το ίδιο επιτελείο που παρέχει στοιχεία για την πανδημία στον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα ο ίδιος να δηλώνει στην Βουλή (στις 18 Οκτωβρίου) ότι το ΕΣΥ μπορεί να «διαχειριστεί ταυτόχρονα την πανδημία και όλες τις άλλες ασθένειες».

Τα ρεπορτάζ κάθε βράδυ στα δελτία ειδήσεων τον διαψεύδουν τραγικά.

Μαζί με τις ελιές στην αρχαία Ολυμπία ακούστηκαν απόψεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας για τις οποίες, όμως, δεν δίδεται χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ανεμογεννήτριες στην θάλασσα (δηλαδή μεσοπέλαγα), φωτοβολταϊκά στις ταράτσες όλων των σπιτιών για δωρεάν ρεύμα και, επίσης, φωτοβολταϊκά στην αφρικανική έρημο ώστε να έρχεται φτηνό ρεύμα από την Αφρική στην Ελλάδα και μετά να διανέμεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι προτάσεις αυτές διατυπώθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ενώ ετέθη από τον ίδιο και θέμα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα το οποίο θα θέσει στην συνάντησή του με τον Μπόρις Τζόνσον.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η δημόσια τηλεόραση το εκτενές σχετικό ρεπορτάζ διάνθισε με συνεντεύξεις και τραγούδια (!) της Μελίνας Μερκούρη από το όντως πολύτιμο αρχείο της.

Η τελευταία δημοσκόπηση (Μetron Analysis) δείχνει την Νέα Δημοκρατία στο 28% αλλά πάντοτε σε σταθερή διαφορά (οριακά διψήφια) από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, ως πότε θα προσφέρει αυτήν την (κατά Θουκυδίδη) «αμεριμνησία του νικητή» στους κυβερνώντες;

Ακούστε τα σχετικά σχόλια από την εκπομπή «Ελλάδα, καλημέρα» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94,3 FM»:

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπία, Θουκυδίδη,olybia, thoukydidi