Η ΕΡΤ του… 666!

17:48 1/9/2016 - Πηγή: Antinews

Αν μπορούσατε να χαρακτηρίσετε με ένα αριθμό την παλιά αμαρτωλή ΕΡΤ που έκλεισε το 2013 ο Σαμαράς, ποιος θα ήταν ο αριθμός αυτός;

Το 666, το… «νούμερο του Αντίχριστου»!

Γιατί;

Απλούστατα: η ΕΡΤ είχε εξαπλάσιο προσωπικό από ό,τι ο μέσος όρος των ιδιωτικών καναλιών πανεθνικής εμβέλειας της εποχής εκείνης (πρώτο «εξάρι»), είχε 6 φορές μικρότερη τηλεθέαση απ’ ό,τι

ο μέσος όρος των εμπορικών καναλιών της εποχής (δεύτερο «εξάρι») και διέθετε 6 ανεξάρτητα μεταξύ τους λογιστήρια (που δεν επικοινωνούσαν! - να το και το τρίτο «εξάρι»)!

Επαναλαμβάνω, έξη φορές μεγαλύτερο προσωπικό, για έξη φορές μικρότερη τηλεθέαση και με έξη διαφορετικά λογιστήρια που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους!

Τρία εξάρια, αλλά προφανώς καμία σχέση με τον… «Αντίχριστο»!

Ούτε και ο… «έξω από δω» δεν μπορούσε να σκεφτεί τέτοιο αμαρτωλό σχήμα!

Αυτό έκλεισε ο Σαμαράς τότε!

Ήταν η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη τόλμησε να κλείσει ένα τέτοιο σκανδαλώδες προπύργιο βολεμένων…

Επί δεκατρία χρόνια από το 2000, τέσσερις διαφορετικοί πρωθυπουργοί και έξη διαφορετικές κυβερνήσεις, με έξη διαφορετικούς υπουργούς τύπου (να κι άλλα …«εξάρια»), και δέκα περίπου διαφορετικούς προέδρους της ΕΡΤ, προσπαθούσαν να βάλουν τάξη και δεν μπορούσαν. Ήταν τόσο καλά νομικά «κλειδωμένα» τα σκανδαλώδη προνόμια εκεί μέσα, που μόνο με κλείσιμο μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

Αυτό τόλμησε ο Σαμαράς τότε. Και στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις εκείνης της εποχής σημαντική πλειοψηφία της κοινής γνώμης στήριζε την κίνησή του. Παρά το θόρυβο για το «μαύρο»…

Συμπέρασμα: Ο Σαμαράς έδειξε τότε πρωτοφανή μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα. Που όμως δεν του την αναγνώρισε κανείς!

Ούτε κι εκείνοι που το έπαιζαν «μεταρρυθμιστές» και τον κατέκριναν αργότερα – αδίκως όπως αποδείχθηκε - ότι το τελευταίο εξάμηνο της Πρωθυπουργίας του (το 2014) «φρέναρε», δήθεν, τις μεταρρυθμίσεις.

Πρώτον, δεν τις φρέναρε. Τότε έγινε το σπάσιμο και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τότε ξεμπλόκαρε το «Ελληνικό» και τότε έγινε η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Όλα αυτά (τα πρωτοφανή για τη χώρα ως τότε) έγιναν το περιβόητο «τελευταίο εξάμηνο» του 2014, που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε «φρενάρει» τις μεταρρυθμίσεις. Άλλος μύθος κι αυτός!

Όμως – κι εδώ είναι το πιο σημαντικό - και πριν το «τελευταίο εξάμηνο» του 2014, ένα ολόκληρο χρόνο πριν, όταν ο Σαμαράς έσπαγε αυγά και χτύπαγε στο σταυρό τα προπύργια των βολεμένων του κρατισμού, όπως η αμαρτωλή ΕΡΤ, τι έκαναν οι υποτιθέμενοι «μεταρρυθμιστές»;

Τον στήριζαν; Τον ενθάρρυναν;

Όχι βέβαια! Διαμαρτύρονταν για… το «μαύρο» της ΕΡΤ τότε!

Ποιο «μαύρο»;

Αληθινό μαύρο ήταν αυτό που προϋπήρχε: Από τον Ιούλιο του 2012 που ανέλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά ως τον Ιούνιο του 2013 όταν έκλεισε την ΕΡΤ, το προσωπικό της βρισκόταν σε μόνιμη απεργία. Πάνω από 180 μέρες απεργία συνολικά σε ένα χρόνο!

Έρχονταν τότε ξένοι ηγέτες στην Ελλάδα και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειχναν… εικόνα δίχως ήχο!

Πήγαινε ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός στην Κίνα ή στο Αζερμπαϊτζάν, και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έπαιρναν εικόνα από… ξένα τηλεοπτικά δίκτυα που το είχαν πρώτη ή δεύτερη είδηση. Γιατί στην Ελλάδα η ΕΡΤ δεν μετέδιδε τίποτε.

Η ίδια η ΕΡΤ είχε επιβάλει μαύρο στην ενημέρωση ένα χρόνο ΠΡΙΝ την κλείσουν.

Για ποιο «μαύρο», χάλαγαν τον κόσμο μετά το κλείσιμο;

Οι απολυθέντες της ΕΡΤ έκαναν κατάληψη στο κτίριο και μετέδιδαν πειρατικό πρόγραμμα. Αυτό ήταν πέρα για πέρα παράνομο και αυτό σταμάτησε να προβάλλεται.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τότε νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ, απλά ζήτησε σε εύλογο χρόνο να αποκατασταθεί το πρόγραμμα της δημοσίας τηλεόρασης.

Προσέξτε: Το Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δεν ζήτησε να λειτουργήσει ξανά η ΕΡΤ με το παλιό σχήμα που είχε καταργήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ζήτησε απλά να αποκατασταθεί το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης σε εύλογο χρόνο. Πράγμα που έγινε, δύο εβδομάδες αργότερα, μόλις βρέθηκε άλλος χώρος να γίνεται η εκπομπή. Γιατί στο μεταξύ το κτίριο της ΕΡΤ παρέμενε κατειλημμένο παράνομα από τους καταληψίες για μήνες.

Αυτό ήταν περιβόητο «μαύρο της ΕΡΤ»: Κράτησε δύο εβδομάδες όλες κι όλες, λόγω της παράνομης κατάληψης και της πειρατικής εκπομπής των καταληψιών.

Και με τα θέματα της νομιμότητας να τα έχει λύσει τότε πλήρως και οριστικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, που δεν αμφισβήτησε ούτε στο ελάχιστο την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την παλιά αμαρτωλή ΕΡΤ.

Αληθινό μαύρο θα πέσει τώρα, αν μετά από τρείς μήνες κλείσουν τα παλιά κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια.

Ενώ η νομιμότητα της νέας αδειοδότησης βρίσκεται στα δικαστήρια - τα ελληνικά προς το παρόν, τα ευρωπαϊκά προσεχώς - και δεν πρόκειται να λήξει η υπόθεση σύντομα…

Τον καιρό που έπεσε το «μαύρο στην ΕΡΤ» υπήρχαν τουλάχιστον 3 πρωϊνές πολιτικές εκπομπές εθνικής εμβέλειας και 5 ωριαία δελτία ειδήσεων κάθε βράδυ, από πέντε πανεθνικά κανάλια. Ποιο «μαύρο»;

Σήμερα υπάρχει μόνο μια πρωϊνή πολιτική εκπομπή (που δεν ξέρουμε αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει μετά από δύο-τρείς μήνες) και τρία ωριαία δελτία ειδήσεων κάθε βράδυ από ιδιωτικά κανάλια, εκ των οποίων τα δύο σίγουρα δεν θα υπάρχουν σε λίγο (αφού τα κανάλια τους δεν αδειοδοτήθηκαν) κι ίσως και το τρίτο πάψει να υπάρχει.

Τώρα ζούμε στην εποχή του μαύρου, που σιγά-σιγά γίνεται… κατάμαυρο! Και με την νομιμότητα πλήρως αμφισβητούμενη πανταχόθεν.

Η πρωτοφανής διαδικασία αδειοδότησης, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο! Κι αν κρίνει κανείς από το ποιοι «αδειοδοτήθηκαν» τώρα, για να… «χτυπηθεί η διαπλοκή» - υποτίθεται - γελάει κάθε πικραμένος!

Θέλετε κι άλλο;

Όταν έκλεισε η αμαρτωλή ΕΡΤ με τα «τρία εξάρια», η μέση τηλεθέασή των καναλιών της δεν ξεπερνούσε το 2,5%. Στην πραγματικότητα αν αφαιρούσε κανείς ειδικές εκπομπές που είχε το μονοπώλιο ως κρατικό κανάλι (Ολυμπιακούς αγώνες, διαγωνισμούς Eurovision κλπ.), η μέση τηλεθέαση δεν ξεπερνούσε το 1,5%!

Η ΝΕΡΙΤ που πήρε τη θέση της, σε ένα χρόνο μέσα, είχε φτάσει σε μέση τηλεθέαση στο 7,5%! Δηλαδή με το 60% του προσωπικού και το 40% της «εισφοράς» είχε φτάσει σε 3 με 5 φορές μεγαλύτερη μέση τηλεθέαση.

Αυτό κι αν είναι επιτυχής μεταρρύθμιση. Αλλά δεν πιστώθηκε ποτέ στην τότε κυβέρνηση.

Υπάρχει και καλύτερο, όμως: Τα δελτία της ΝΕΡΙΤ ασκούσαν τότε κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά, πολύ πιο σκληρή ακόμα κι από τα δελτία των ιδιωτικών σταθμών! Πράγμα που δεν είχε ξαναγίνει ΠΟΤΕ στην Ελλάδα!

Κι άλλο «δείγμα γραφής» πραγματικής μεταρρύθμισης.

Κάντε σύγκριση με τώρα, που η ΕΡΤ επαναλειτούργησε με προσωπικό υπεράριθμο και πάλι, με προϋπολογισμό πολύ μεγαλύτερο της ΝΕΡΙΤ, αλλά η τηλεθέαση της έχει καταβαραθρωθεί κάτω από το 1% πλέον!

Και η «ενημέρωσή» της είναι επιπέδου «αντικειμενικότητας»… Βόρειας Κορέας!

Σήμερα είναι το αληθινό «μαύρο στην ενημέρωση»: Κλείνουν τα ιδιωτικά κανάλια, δίνουν τις άδειες με πρωτοφανείς διαδικασίες που δεν υπάρχουν αλλού στον κόσμο, σε απίθανα πρόσωπα (αντικατέστησαν τους εργολάβους με… προέδρους ποδοσφαιρικών ομάδων, ενίοτε υπόδικους, και άλλους με «παρένθετα πρόσωπα» από Κύπρο) και ελέγχουν πλήρως την «ενημέρωση» από την ακριβοπληρωμένη ΕΡΤ, την οποία - φεύ - δεν τη βλέπει κανείς πια…

Πιο «μαύρο» δεν γίνεται!

Και θέλετε και το… «καλυτερότερο»;

Ο σοσιαλιστής Ρέντσι της Ιταλίας ετοιμάζεται κι αυτός να κλείσει τα αμαρτωλά κρατικά κανάλια στην Ιταλία. Κι ας δούμε, αν τολμήσουν εκεί να τα καταλάβουν οι απολυμένοι και να εκπέμπουν πειρατικά.

Και ο ακόμα πιο σοσιαλιστής Παπάς, ανακάλυψε εσχάτως ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι «υπεράριθμοι» και θα τους μετατάξει άλλου, λέει.

Και γιατί τους προσλάβατε, παιδιά, μόλις πριν ένα χρόνο;

Για να τους… μετατάξετε αλλού; Και να τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος από το «χαράτσι» που του το ξανά-αυξήσατε;

Να λοιπόν, που ο Σαμαράς είχε δίκιο τότε που μείωσε δραστικά τον αριθμό των απασχολουμένων στην ΕΡΤ. Εκεί επιστρέφει σήμερα και η κυβέρνηση Τσίπρα.

Όπως είχε δίκιο τότε που κατάργησε και τα έξη λογιστήρια, για τα οποία κανείς δεν μίλαγε – αυτό κι αν ήταν χρόνιο σκάνδαλο διασπάθισης χρήματος σε ημέτερους. Και ο Τσίπρας δεν τόλμησε βέβαια να αποκαταστήσει τα έξη λογιστήρια της αμαρτωλής ΕΡΤ, δικαιώνοντας μόνος του την αποφασιστική κίνηση Σαμαρά πριν τρία χρόνια.

Και το τελευταίο: Όλοι εκείνοι που πρωτοστατούσαν τότε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το «μαύρο στην ΕΡΤ», σήμερα το έχουν μετανιώσει πικρά και δεν θέλουν να ακούσουν για τον Τσίπρα. Είναι οι πρώτοι που τον βρίζουν…

Θα πάψει να υπάρχει μαύρο στην ενημέρωση, όταν όλες αυτές οι αλήθειες βγουν στη δημοσιότητα.

Ο κόσμος τις ξέρει βέβαια. Μη κάνετε λάθος…

Αλλά ο κόσμος κρίνει σήμερα κι όσους πριν τρία χρόνια χάλαγαν τον κόσμο για το… «μαύρο στην ΕΡΤ», και σήμερα δεν αξιώθηκαν ακόμα να καταγγείλουν το πραγματικό μαύρο που μπαίνει στην ενημέρωση από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Αρκετοί βέβαια, το έχουν καταλάβει και το έχουν πικρά μετανιώσει.

Το λένε ήδη ιδιωτικά δεξιά και αριστερά.

Να είχαν και το θάρρος να του πουν δημόσια…

Τώρα είναι το «πιο μαύρο από ποτέ»!

Κι όπως συμβαίνει κάθε βράδυ, το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει.

ΥΓ. Χαίρομαι που η ΝΔ επέστρεψε στην αρχική της θέση, για κατάργηση του διαγωνισμού και νέα αδειοδότηση από την αρχή. Μπράβο, αλλά δεν χρειαζόταν όλο αυτό το μπέρδεμα…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
ΕΡΤ, ολυμπιακοί αγώνες, σαμαρας, δημοσκοπηση, δεη, απεργια, ελλαδα, eurovision, κυπρος, τσιπρας, νεα δημοκρατια, νέα, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, νουμερα τηλεθεασης, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, eurovision 2012, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, χαρατσι δεη, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, eurovision 2013, ξανα, τηλεθεαση, αδεια, θαρρος, ιταλια, κινα, προγραμμα, αυγα, αγωνες, απλα, εβδομαδες, βραδυ, βρισκεται, γινεται, δικτυα, εγινε, υπαρχει, ενημερωση, ενιοτε, εποχη, ιδια, υπηρχαν, υποθεση, εικονα, κυβερνηση, κινηση, κι αλλο, κρατικο, κτιριο, μαυρο, μηνες, μυθος, ορος, παιδια, πειρατικο, πηγαινε, σιγουρα, τρια, φορα, δικιο, εκπομπες, ελληνικα, ηγετες, χωρα, θεματα
Τυχαία Θέματα