Η επιλεκτική δημοκρατία και η εξαπάτηση των εκλογέων

Μέσα σε όλο τον εσμό των εγκλημάτων της ακαταδίωκτης επιλεκτικής μας «δημοκρατίας», ετοιμάζεται μία ακόμη σοβαρή εκτροπή

Του Νίκου Βασιλειάδη*

Έχω την τιμή να θεραπεύω στο πανεπιστήμιο -μεταξύ άλλων- και το μάθημα της Πολιτιστικής Διπλωματίας. Η μόνιμη λοιπόν επωδός προς τους φοιτητές μας συμπυκνώνεται στην αξιωματική διαπίστωση πως η Ελλάδα κουβαλά τεράστια φορτία ισχύος πολιτισμού, καθώς είναι η μήτρα όλων των επιστημών, κατέχει την πλουσιότερη γλώσσα στον κόσμο και, φυσικά, γέννησε τη δημοκρατία. Την αληθινή

αριστοδημοκρατία, όπου κυρίαρχο στοιχείο αποτελούσε η ΕΥΘΥΝΗ των ηγητόρων της, που, εάν οι αποφάσεις τους ήταν ολέθριες για τους πολίτες, το πλήρωναν με την περιουσία ή και τη ζωή τους.

Για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, στην όποια έκφρασή της, πολλάκις και ευθαρσώς στον δημόσιό μου λόγο έχω διατυπώσει την άποψη πως εξυπηρετεί το σύστημα, καθώς λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης και ενοχοποιεί τον γνήσιο πατριωτισμό, ενώ είμαστε διαρρήδην απέναντι στον ναζισμό και τον νεοπαγανισμό. Σε μια αληθινή όμως δημοκρατία αντιμετωπίζεται πολιτικά και όχι με μεθοδεύσεις εκτροπής και παραβίασης θεμελιωδών αρχών ατομικών δικαιωμάτων.

Επίσης, σε μια αληθινή δημοκρατία δεν εργαλειοποιούνται οι «ανεξάρτητοι» θεσμοί επί σκοπώ εξυπηρέτησης των κρατούντων. Και, κυρίως, η δημοκρατία δεν δύναται να είναι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ή, όπως λέμε και στο χωριό μου, «αλά καρτ». Γιατί η αχρωματοψία στην αντιμετώπιση της εξαπάτησης και της περιφρόνησης των εκλογέων συνιστά έγκλημα καθοσιώσεως. Έτσι, το ΚΚΕ, που έχει διακηρυγμένο στόχο την ανατροπή της αστικής δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου και δεν δέχεται κανέναν οικονομικό έλεγχο στο υπερπολυτελές φρούριο «Σπίτι του Λαού», συμμετέχει κανονικά στις εκλογές, όπως συμμετέχουν και το έχον τρία (3) ΑΦΜ ΠΑΣΟΚ, με χρέος 400.000.000 ευρώ και η Νέα Δημοκρατία, που αβγατίζει το χρέος της στα 430.000.000 ευρώ (ο έωλος ισχυρισμός περί ρύθμισης μόνο θυμηδία προκαλεί, αφού για την ολοσχερή εξόφληση αυτών των χρεών απαιτούνται πάνω από 100 χρόνια!), άπαντες δε χρηματοδοτούνται αφειδώς από τον κρατικό Προϋπολογισμό.

Έχει λοιπόν επιλεκτική ευαισθησία η «Δικαιοσύνη» μας, όταν έχει ερμητικά κλειστά τα μάτια και δεν θεωρεί εξαπάτηση των εκλογέων -άλλως «βιασμό» της δημοκρατίας- τη νόθευση της εκφρασμένης με δημοψήφισμα βούλησης των πολιτών, την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, την οριζόντια φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις για κανέναν φόρο (ο άεργος μηδέποτε εργασθείς υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να κατανοήσει πώς το 1/3 τουλάχιστον των δικηγόρων, νέων ιδίως, πένεται), τις απευθείας αναθέσεις των 4,5 δισ. σε μία διετία, τη μη πάταξη της αισχροκέρδειας, τον αποκλεισμό-απηνή διωγμό της «δημοκρατίας» και της «Εστίας», την αντικατάσταση του πληθυσμού, τα εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης, που η πραγματική θέση του σε λειτουργία διαρκώς αναβάλλεται και παραμένει άγνωστη, την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε ελληνικό έδαφος, την ακύρωση της καθιερωμένης αλλαγής φρουράς έξω από το Μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη γιατί το ΠΑΜΕ έκανε συγκέντρωση και συναυλία για το Παλαιστινιακό κ.ά. ων ουκ έστιν αριθμός.

Και, μέσα σε όλο αυτόν τον εσμό των εγκλημάτων της ακαταδίωκτης επιλεκτικής μας δημοκρατίας, ετοιμάζεται μία ακόμη σοβαρή εκτροπή. Με τη διαφαινόμενη ακύρωση των «Σπαρτιατών», πέραν της αναστολής χρηματοδότησης, οι 12 έδρες τους θα «μοιραστούν», αναλογικά, στα κοινοβουλευτικά κόμματα! Σε αυτή την περίπτωση οι δικαστές του Εκλογοδικείου θα διαπράξουν, σαφέστατα, το αδίκημα του άρθρου 164 του Ποινικού Κώδικα: «1. Όποιος ψηφίζει χωρίς να έχει το δικαίωμα σε κάποια από τις εκλογές του άρθρου 161 ή ψηφίζει κατ’ επανάληψη ή δίνει πολλαπλή ψήφο ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο και με πρόθεση προκαλεί την παραγωγή μη γνήσιου αποτελέσματος της εκλογής ή όποιος νοθεύει το γνήσιο αποτέλεσμά της τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών». Δεν είναι εξαπάτηση άλλο να ψηφίζουν 253.000 πολίτες και άλλοι να τους εκπροσωπούν (άραγε, πώς θα γίνει και αυτή η κατανομή των εδρών στα κόμματα ανά περιφέρεια;). Σε μια πραγματική δημοκρατία, ακύρωση εκλογής = επαναληπτικές εκλογές, τουλάχιστον σε 12 Περιφέρειες. Και, αν υπάρχει πραγματική δημοκρατική ευαισθησία, χωρίς την εκούσια συμμετοχή των μεγάλων κομμάτων.

Η στάση των κομμάτων, ιδιαίτερα των «αφωνούντων» πατριωτών, ορθοδόξων, έχει ενδιαφέρον. Θα αποδεχθούν την εκτροπή, χάριν του μικροκομματικού συμφέροντος; Ή θα αρνηθούν να συμπράξουν σε αυτήν; ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ: ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

*Δικηγόρος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Πρόεδρος ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

The post Η επιλεκτική δημοκρατία και η εξαπάτηση των εκλογέων appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα