Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε, αλλά η αντιπολίτευση συνεχίζει να αερολογεί
Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η προ ημερών φράση του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι δεν πρόκειται να πάμε σε επαναδιαπραγμάτευση από θέση μεγαλύτερης αδυναμίας και αληθινής απόγνωσης.
Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι η επαναδιαπραγμάτευση παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, αξιοποιώντας τη φράση Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση σε βάθος τετραετίας.
Κανείς δεν είπε ότι η διαπραγμάτευση είναι μια διαδικασία διαρκής
Ξαφνικά ο Σαμαράς γίνεται ο πολιτικός αρχηγός που επικρίνεται διότι λέει την αλήθεια. Όσοι διαβάσουν παλαιότερες ομιλίες του Σαμαρά θα θυμηθούν το επιχείρημα του ότι θα είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία.
Άρα, κανείς δεν δικαιούται να τον επικρίνει. Μπορεί όμως κανείς να επικρίνει πολλά κυβερνητικά στελέχη που δεν φρόντισαν να διαμορφώσουν κλίμα στην κοινωνία, ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι μια διαρκής μάχη.
Η έλευση του Μπαρόζο στην Αθήνα μόνο τυχαία δεν είναι και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του κ. Σαμαρά για την επαναδιαπραγμάτευση, η οποία δεν κερδίζεται από τη μια μέρα στην άλλη.
Μην ξεχνάμε ότι πλέον οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικας αντιμετωπίζονται από το Μέγαρο Μαξίμου όπως πρέπει, ως απλά ελεγκτές. Ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να τους αποδυναμώσει επικοινωνιακά και να μην δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις επισκέψεις τους και στα όσα λένε. Παράδειγμα η …λιτή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την σημερινή συνάντηση Σαμαρά – Τρόϊκας για την οποία γράφουμε αλλού
Τη διαπραγμάτευση θα την κάνει ο Σαμαράς με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και όχι μαζί τους. Αυτό είναι σαφές πλέον.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχε να έρθει στην Ελλάδα από το 2009, όταν έδωσε το παρών στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης με υπουργό Πολιτισμού τον Σαμαρά, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή έδειξε διάθεση να στηρίξει τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Αρκεί και η ίδια να δείξει δείγματα γραφής άμεσα με την παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων, ώστε να πειστούν και οι πιστωτές ότι κάτι αλλάζει στον τόπο.
Εδώ θα σημειώσουμε ένα σημαντικό λάθος στρατηγικής, επικοινωνιακής και πολιτικής. Ακόμα και σε φιλικά ΜΜΕ, όσα υπάρχουν, δεν έγινε προσπάθεια να περάσει η γραμμή της ΝΔ και οργιάζει η παραπληροφόρηση για δήθεν υποχώρηση Σαμαρά.
Στο σημείο αυτό αναδεικνύεται το πρόβλημα της πολιτικής κατάρτισης των στελεχών της ΝΔ και η αδυναμία να διαμορφώσουν κλίμα υπέρ του αρχηγού τους και της προσπάθειας τους στην κοινή γνώμη. Εάν βεβαίως ήταν να υπερασπιστούν την προσωπική τους πολιτική ατζέντα θα ήταν όλοι πρώτοι.
Όμως ο Σαμαράς βάζει τις βάσεις για την επαναδιαπραγμάτευση, έχοντας κατά νου ότι πρώτα θα ανορθώσει το κύρος της χώρας και θα υπάρξει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, λέξη άγνωστη τα τελευταία δυόμισι χρόνια.
Η έλευση Μπαρόζο στην Αθήνα δεν ήταν ασήμαντη υπόθεση και όφειλε ο επικοινωνιακός β
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Τρόικας - Αναδρομικό τσεκούρι σε μισθούς και εφάπαξ – Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις
- Ποια είναι η Natascha Keller; Ότι πρέπει να ξέρετε για αυτή...
- Γαμω τον θεο σας στο υπ.υγειας και οτι εχετε ιερο - φαρμακα για καρκινοπαθεις με... κουριερ
- [Αχ Ελλάδα] Τι σημαίνει το όνομα σου!
- Λονδίνο 2012 | Σήμερα η τελετή έναρξης!
- Ματθαιόπουλος: ποιος ο σύντροφος της κόρης Μιχαλολιάκου
- Τι είπε για την Ελλάδα η Μαντόνα;
- Εκποιζω:«καταιγιδα» καταγγελιων για τηλεφωνα και ιδιωτικες ασφαλισεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews

- Τελευταία Νέα Antinews
- Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε, αλλά η αντιπολίτευση συνεχίζει να αερολογεί
- Ο Σαμαράς …”υποβαθμίζει” την Τρόικα
- Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ελληνικού αθλητισμού
- Το πρώτο επάγγελμα που πρέπει να ανοίξει είναι του διοικητή ΔΕΚΟ
- Μηδενικό άθροισμα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας
- Tο ΠΑΣΟΚ παραμένει πάντα….ΠΑΣΟΚ!
- Πάρτε τώρα που γυρίζει….
- Η άτυπη δικτατορία της πολιτικής ορθότητας
- Ρωσικό δίκτυο κατασκόπων στρατολογούσε παιδιά!
- Επιχειρηματικός πόλεμος για τον ΟΠΑΠ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Το πρωτο smarthpone για τυφλους
- Δυο περιστατικα ενδοοικογενειακης βιας στην κω!
- Ο Καλογερόπουλος απέναντι στον Σγουρό
- «Προσοχή στη Μάδεργουελ»
- Κέρδη 13%, παρά το σκάνδαλο Libor, ανακοίνωσε η Barclays
- Έρευνα - Σοκ για το Facebook!
- «Βόλτα» στον ουρανό του Λας Βέγκας
- Σύντομα ο διάλογος για τις αλλαγές στο σωφρονιστικό
- Είκοσι συλλήψεις για παράνομα παιχνίδια στα Χανιά